Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επισκόπηση 23/8/2019 – «Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί, με μάτι αριστερό το βλέπω»

Η υπογραφή του Συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ σαν σήμερα 23 Αυγούστου και η Deutsche Welle έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Να ξαναγράφει την ιστορία. Κι από κοντά ο γνωστός Ζούγκλας με την εκδοχή των δύο άκρων να δίνει μαθήματα αντικομμουνισμού.

***

Κατατέθηκε πρόταση για Καζίνο στο Ελληνικό. Είμαστε λέει προορισμός αναψυχής και πρέπει να υπάρχουν δραστηριότητες αναψυχής….

Ποιος τη χάρη μας Λας Βέγκας θα γίνουμε…

***

(Διάβαζα τις προάλλες στο Ριζοσπάστη, τη συνέντευξη εργαζόμενης στον Τουρισμό. Πήρε η τυχερή ένα ρεπό τον Ιούνιο και ένα τον Ιούλιο… Ήλιο με ήλιο η δουλειά για ψίχουλα)

***

Μετά τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και ΚΑΕ, μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό,  και για τους μεγαλοξενοδόχους δηλαδή.

***

Ο γνωστός «αριστερός» αρθρογράφος της Αυγής και πρώην βουλευτής Γ. Κυρίτσης είπε σήμερα, εν ολίγοις, ότι τα αναλώσιμα υλικά για τους εγκαυματίες στο Μάτι, είναι απλές κρεμούλες… ηκ. Κούνεβα, συμφωνεί;

***

Πόσες φορές να τους απευθύνεις τη λέξη ντροπή σας… Ποιος την έχασε την ντροπή και την τσίπα να τη βρουν οι υπεύθυνοι για τη Μάνδρα, για το Μάτι, για τους συνταξιούχους που τους πέταξαν στον Καιάδα, για…

***

Στο Μάτι σήμερα ο πρωθυπουργός. ««Η διαφήμιση από τον πρωθυπουργό ενός αναγκαίου έργου όπως είναι ο καθαρισμός του οικοπέδου στο κατεστραμμένο Μάτι, όπου είχαν εγκαταλειφθεί τα καμένα δέντρα, το οποίο θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε γίνει από τον κρατικό μηχανισμό και όχι από κάποιους ιδιώτες επιχειρηματίες, αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής που ένα χρόνο μετά την τραγωδία εξακολουθεί να υποφέρει» (Ανακοίνωση ΚΚΕ)

***

SuperTanker αγόρασε η Βολιβία για να σβήσει τις φωτιές… Δεν έχει χρήματα λέει ο ακροδεξιός Μπολσονάρο…

***

Επί προεδρίας Μπολσονάρο, από τις αρχές του χρόνου, πάνω από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν αποψιλωθεί. Επίσης, η κυβέρνηση προχώρησε σε αποδιοργάνωση των υπηρεσιών προστασίας του δάσους και επιχείρησε χωρίς τελικά να υλοποιήσει την κατάργηση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

***

Στο μεταξύ ο Τραμπ επιμένει για Ιρλανδία. Έχουν και βάση εκεί οι ΗΠΑ. Λέτε να έρθουν να μας προτείνουν να αγοράσουν την Κρήτη; Θα μου πείτε ότι έχουν ότι θέλουν στην κρήτη, γιατί να την αγοράσουν και να ξοδευτούν.

***

Σε τριάντα χιλιάδες καταναλωτές (κακοπληρωτές τους χαρακτηρίζει) θα κόψει άμεσα το ρεύμα η ΔΕΗ. Ποιος έχει και δεν πληρώνει; Άντε και στα δικά μας…