Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιστήμη & Έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι του καπιταλιστικού κέρδους

Όπως ήδη αναφέραμε σε σχετικό ρεπορτάζ στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης στο Λονδίνο αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Δημήτηρη Κουτσούμπα πραγματοποιήθηκε -ανάμεσα σε πολλές άλλες δράσεις εκδήλωση με θέμα «Η Επιστήμη και η Έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι του καπιταλιστικού κέρδους», με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ του Κόμματος, μετά από άνοιγμα του Παναγιώτη Ρεντζελά (ΣΣ |> γραμματέας της ΤΟ Δυτικής Ευρώπης του ΚΚΕ και βοηθός καθηγητή στην Κοινωνική Ψυχολογία)

Συνεχίζουμε σήμερα με την παρουσίαση κάποιων ακόμη πλευρών

  1. Το Νομικό Δίκαιο στην υπηρεσία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής [«Νομική Επιστήμη και Έρευνα: Στην υπηρεσία της αστικής εξουσίας ή των κοινωνικών αναγκών;»] (Δημήτρης Κιβωτίδης Λέκτορας της Φιλοσοφίας του Δικαίου του Πανεπιστημίου Ανατολικού Λονδίνου)
  2. Ανάγκη που μπορεί να ικανοποιηθεί στο σοσιαλισμό ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος και η αναψυχή (Νίκα Μπαλωμένου Επίκουρος καθηγήτρια Τουριστικού Σχεδιασμού και Επιμελήτρια ερευνητικών σπουδών, σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντσαϊρ )
  3. Η επιστημονική έρευνα στην Υγεία «δέσμια» της κερδοφορίας (Νίκος Φουντουλάκης Παθολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ Ιατρικής στο «King’s College London» )
  4. Οι φυσικές επιστήμες δέχονται «διπλή επίθεση» (Πέτρος Ανδροβιτσανέας Φυσικός, μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Φυσική του Πανεπιστημίου Έξετερ)

 


 

   🔺     🔻

click

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο