Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επιστράτευσαν μέχρι και τον Αντετοκούνμπο για να μας πείσουν για την ατομική ευθύνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πρωταγωνιστής στη νέα διαδικτυακή καμπάνια της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, με τίτλο: «Εφαρμόζουμε τα μέτρα, παίζουμε την καλύτερη άμυνα».

Χωρίς να υποτιμά κανείς τη σημασία τήρησης από τους πολίτες των κανόνων προστασίας στην καθημερινότητά τους, ουσιαστικά η κυβέρνηση επενδύει σε επικοινωνιακές καμπάνιες για να πετάξει το  μπαλάκι των ευθυνών στην κοινωνία, αποκρύπτοντας τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία. Την άρνησή της έστω και τώρα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Οι δικές της επιλογές και παραλήψεις ευθύνονται για την ένταση της πανδημίας στη χώρα μας.

Το βίντεο ανήρτησε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter και Facebook) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφού τονίζει πως «τις ημέρες των γιορτών συνεχίζουμε τον κρίσιμο αγώνα για την υγεία μας», αλλά και ότι «είναι καιρός η ζωή να πάρει τη ρεβάνς», ο πρωθυπουργός ευχαριστεί τον Έλληνα σταρ του ΝΒΑ που ενώνει, όπως λέει, τη φωνή του μ’ εκείνον και τα λόγια του: «Όλοι μαζί, παίζουμε άμυνα και κερδίζουμε ξανά την ελευθερία μας».

Το βίντεο, διάρκειας περίπου ενός λεπτού, ξεκινάει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να λέει πως «οι νίκες ξεκινάνε από την άμυνα» και ότι «ένας να μην παίζει, θα τα χάσουμε όλα». Και καταλήγει, σημειώνοντας: «Πρέπει να παίξουμε άμυνα. Αυτοί που αγαπάμε, η ζωή, είναι το γήπεδό μας. Και κάνουμε ό,τι χρειάζεται και νικάμε τον αόρατο αντίπαλο, τον κορονοϊό. Στο τέλος, βγαίνουμε όλοι MVP».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων