Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιτέλους: ο Μπάιντεν “στο πλευρό” του νησιού της επανάστασης !!

Η είδηση σε παγκόσμια εμβέλεια
ΗΠΑ: Μέτρα διαδικτυακής στήριξης σε μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα …NBC News U.S. announces changes to give private sector, Reuters US announces measures to give Cuban small business a … Voice of America (φυσικά) US announces measures to help over 11000 Cuban small … ABC News – US opens up banking to private Cuban businesses as it aims … The Business Times \ US announces measures to help Cuban small business Washington Post \ Biden administration eases some economic restrictions on Cuban businesses … The New York Times \ Biden Moves to Open U.S. Banks to Cuba’s Private Sector, Yahoo News HK \ US announces measures to help Cuban small business, U.S. Embassy in Cuba (.gov) Notice of Funding Opportunity _Reuters US prepares measures to help Cuban small businesses google.gr Open for Business: Building the New Cuban Economy, όλα τα σφυριά του ιμπεριαλισμού συντονισμέναΟι ΗΠΑ ανακοινώνουν αλλαγές για να δώσουν ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα _ ανακοινώνουν μέτρα για να δώσουν στις κουβανικές μικρές επιχειρήσεις πνοήμέτρα για να βοηθήσουν πάνω από 11000 Κουβανούς μικρομεσαίους _ ανοίγουν τις τραπεζικές συναλλαγές σε ιδιωτικές κουβανικές επιχειρήσεις _οι ΗΠΑ ανακοινώνουν μέτρα για να βοηθήσουν την κουβανική μικρή επιχείρηση _ο Biden κινείται για να στηρίξει με τράπεζες των ΗΠΑ τον ιδιωτικό τομέα της Κούβας κλπ

(Διαβάζουμε στο CNN)

Σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις στην Κούβα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για σειρά ρυθμιστικών αλλαγών που θα επιτρέψουν να υπάρξει περισσότερη αμερικανική οικονομική υποστήριξη για τις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο και θα επεκτείνουν την πρόσβαση του κουβανικού λαού σε ορισμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέπουν σε μικρούς επιχειρηματίες στην υπό κομμουνιστική διακυβέρνηση Κούβα, να ανοίγουν λογαριασμούς σε αμερικανικές τράπεζες και επαναφέρει επίσης την εξουσιοδότηση για τις λεγόμενες «συναλλαγές αντιστροφής», (U-turn transactions), μεταφορές κεφαλαίων που προέρχονται και τερματίζονται εκτός των ΗΠΑ, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του, όλα βήματα που θα βοηθήσουν τους Κουβανούς επιχειρηματίες να διεκπεραιώσουν πληρωμές και χρηματοδότηση.

Τα μέτρα θα επιτρέπουν επίσης σε Κουβανούς επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις στο νησί.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να υποστηρίξουμε την επέκταση της ελεύθερης επιχειρηματικότητας και την επέκταση του επιχειρηματικού τομέα στην Κούβα», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

🇺🇲  Υπόσχεση Μπάιντεν

Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην υλοποίηση της υπόσχεσης της κυβέρνησης Μπάιντεν να χαλαρώσει τις κυρώσεις για να βοηθήσει τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες της Κούβας να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την ακρωτηριασμένη οικονομία του υπό κομμουνισμό νησιού.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι κατά την επεξεργασία των μέτρων, αγωνίστηκαν για να εξισορροπήσουν αυτόν τον στόχο με την επιθυμία να αποφύγουν το όφελος για τις κουβανικές αρχές.

Τα νέα μέτρα εξαιρούν τους Κουβανούς αξιωματούχους, τους αξιωματικούς του στρατού και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι από τα οφέλη για την κουβανική κυβέρνηση, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η οικονομία της Κούβας είναι πλέον μικτή με θεσμική κατοχύρωση (και με ότι αυτό σημαίνει) της κρατικής  επιχείρησης με το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού απασχολείται στο κράτος. Στη 10ετία του 1990, το ίδιο το ΚΚ Κούβας ενθάρρυνε τη σύσταση εργατικών συνεταιρισμών και την αυτοαπασχόληση.

ΚΟΥΒΑ: Συνταγματική Αναθεώρηση και «Ανθρώπινα δικαιώματα»

Το 2018, τα δικαιώματα ιδιωτικής ιδιοκτησίας και ελεύθερης αγοράς μαζί με τις άμεσες ξένες επενδύσεις παραχωρήθηκαν από το κουβανικό σύνταγμα και οι άμεσες ξένες επενδύσεις σε διάφορους οικονομικούς τομείς της Κούβας αυξήθηκαν κατακόρυφα. Μέχρι το 2000, η απασχόληση στον δημόσιο τομέα ήταν 76%, και η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα (που αποτελείται κυρίως από αυτοαπασχόληση) ήταν 23%, σε σύγκριση με την αναλογία του 1981 91% προς 8%. Οι επενδύσεις ήταν περιορισμένες και απαιτούσαν έγκριση από την κυβέρνηση. Το 2019, η Κούβα κατέλαβε την 70ή θέση από 189 χώρες στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης στην κατηγορία υψηλής ανθρώπινης ανάπτυξης. Τη σοσιαλιστική επανάσταση ακολούθησε το συνεχιζόμενο εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας, που περιγράφεται από τον William M. LeoGrande ως το παλαιότερο και πιο ολοκληρωμένο καθεστώς οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο. Στην έκθεσή της στα Ηνωμένα Έθνη, η Κούβα δήλωσε ότι το συνολικό κόστος για την Κούβα από το εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πάνω από 150 δις$

ΟΗΕ vs. εμπάργκο: οι αλήθειες που έδειξε η Κούβα στον κόσμο

Η Κούβα τους παλιούς καλούς καιρούς γνώρισε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον Claes Brundenius, τα πήγε πάντα _ακόμη και σήμερα εξαιρετικά καλά όσον αφορά την ικανοποίηση των βασικών αναγκών (ιδιαίτερα της εκπαίδευσης και της υγείας), ενώ έβαλε τα γυαλιά στην οικουμένη ολόκληρη κατά τη διάρκεια του Covid.

Κούβα: υπεράσπιση των κοινωνικών προγραμμάτων της Επανάστασης _υπεράσπιση του σοσιαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης

🇨🇺  Κούβα _Cuba

Σ΄ ότι αφορά τον «πόνο» των αμερικάνων να “βοηθήσουν”, επίσημη απάντηση δεν υπάρχει ακόμη -αναμένουμε

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ