Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επιχείρηση στην Βρετανία στοκάρει βουνά ολόκληρα από χαρτί υγείας για το Brexit

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Παίρνουν τα μέτρα τους οι μεγάλες επιχειρήσεις βλέποντας κέρδη σε κάθε περίπτωση ομαλού ή  και “άγριου” Brexit.

Η γερμανική επιχείρηση Wepa είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές χαρτιού υγείας και κουζίνας στην Βρετανία. Στην περίπτωση που το Brexit θα γίνει χωρίς συμφωνία η επιχείρηση χαρτιών υγείας έχει αποθηκεύσει  3,5 εκατομμύρια ρολά χαρτί υγείας.

Έχει γεμίσει τις αποθήκες της με 600 τόνους χαρτιά και χρειάστηκε να ναυλώσει πλοίο από την πόλη Σουόνσι αφού ήταν αδύνατο να μεταφερθεί με φορτηγά όλη αυτή η τεράστια ποσότητα γράφει η Guardian.

Είναι από τις τελευταίες εταιρείες που γεμίζουν τις αποθήκες τους. Ήδη οι κλάδοι των αυτοκινήτων, των σούπερ μάρκετ και οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Είναι γνωστό πως η Αγγλία πήρε προθεσμία μέχρι τις 22 Μαΐου για να πετύχει κάποια οργανωμένη έξοδο.

Ο Mike Docker διευθυντής της Wepa στην Αγγλία δηλώνει πως είναι απαραίτητο το στοκάρισμα για να διατηρήσει η εταιρία το επίπεδο υπηρεσιών της και ότι η μαζική  μεταφορά άρχισε τον περασμένο Αύγουστο.

Η αλήθεια είναι ότι αν επικρατήσει ένα “άγριο “ Brexit οι τιμές θα ανέβουν λόγω τελωνειακών δασμών και η εταιρεία θα έχει τεράστια κέρδη από την ποσότητα που μεταφέρει  στην Αγγλία.

Η παροιμία “ των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν “ θα μπορούσε να βρει την εφαρμογή της εδώ αν δεν είχε να κάνει με χαρτί υγείας, επίσκεψη τουαλέτας και υπερκέρδη.