Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επτά εργαζόμενοι σε δήμους έχασαν τη ζωή τους σε δύο μήνες

Επτά εργαζόμενοι σε δήμους έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα εργασίας μόλις μέσα σε δύο μήνες. Χθες, μια 30χρονη συμβασιούχος στην υπηρεσία καθαριότητας στον Δήμο Πύργου, στο Κατάκολο, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν γλίστρησε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου στο οποίο επέβαινε χάνοντας την ισορροπία της, με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του οχήματος. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τη γυναίκα σε νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Λίγο αργότερα ο οδηγός του απορριμματοφόρου συνελήφθη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης έσπευσε να καλέσει τους δημοτικούς άρχοντες «να λαμβάνονται επιμελώς και με συνέπεια όλα τα προβλεπόμενα και αναγκαία μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων».

Την 1η Ιουλίου, η 60χρονη Ντανιέλα Πρελορέντζου εν ώρα εργασίας στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου άφησε την τελευταία της πνοή. Η γυναίκα αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος λίγο μετά την έναρξη της νυχτερινής βάρδιας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Από συναδέλφους της εκφράστηκε η άποψη ότι η εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον θάνατο της γυναίκας. Επίσης, ένας συμβασιούχος υπάλληλος καθαριότητας, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Αγγελος Παντέλογλου τραυματίστηκε θανάσιμα την Κυριακή 3 Ιουλίου 2017, έξω από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο. Τρεις εργάτες της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης στη Σκάλα Λακωνίας του Δήμου Ευρώτα έχασαν τη ζωή τους στις αρχές Αυγούστου ενώ εργάζονταν για την απόφραξη ενός αποχετευτικού δικτύου. Μόλις πριν από τέσσερις ημέρες ένας 44χρονος εργαζόμενος στον Δήμο Μαραθώνα έχασε τη ζωή του όταν, την ώρα που φόρτωνε έναν κάδο στο απορριμματοφόρο, ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω του.

 

Πηγή Καθημερινή

Νεκρή εργάτρια καθαριότητας – Σε συνθήκες καύσωνα την έστειλε σε διπλή βάρδια ο Δήμος Ζωγράφου – Η ανακοίνωση του Συνδικάτου

Σε “εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση” συμβασιούχος στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης – «Δυσάρεστη είδηση» για τον Μπουτάρη