Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εργαζόμενοι COSCO: Συγκέντρωση στο υπ. Ναυτιλίας όπου έφτασαν με μηχανοκίνητη πορεία

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της COSCO, που έφτασαν στο υπουργείο με μοτοπορεία από το ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο, όπου νωρίτερα συγκεντρώθηκαν, στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για να μπορούν να γυρνάνε ζωντανοί στα σπίτια τους.

Θα απαιτήσουν από το υπουργείο να διαλευκανθούν τα αίτια του πρόσφατου εργοδοτικού εγκλήματος και θα επιδώσουν έγγραφο όπου θα αναφέρονται τα ονόματα της Επιτροπής Έλεγχου Υγιεινής και Ασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι, με μπροστάρη το Σωματείο τους του ΕΝΕΔΕΠ, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο που έγινε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων το απόγευμα της Πέμπτης, συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία τον αγώνα τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για να μπορούν να γυρνάνε ζωντανοί στα σπίτια τους.

Ήρθαμε εδώ στο υπουργείο Ναυτιλίας για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, επισημαίνει ο Δημήτρης Λινάρδος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, σε δήλωσή του για τη σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων της COSCO  στο υπ. Ναυτιλίας.

Εργαζόμενοι Cosco συγκέντρωση Υπ.Ναυτιλίας 29 Οκτ 9.00πμ

Οι εργαζόμενοι, απαιτούν από το υπουργείο να διαλευκανθούν τα αίτια του πρόσφατου εργοδοτικού εγκλήματος και θα επιδώσουν έγγραφο όπου θα αναφέρονται τα ονόματα της Επιτροπής Έλεγχου Υγιεινής και Ασφάλειας.

Στο πλευρό τους βρίσκεται και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με τον Νίκο Ξουράφη, πρόεδρο του ΕΚΠ

📄 🖥️

Μείνετε συντονισμένοι στο “Ατέχνως” -νεώτερα σε λίγο