Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και στέλνοντας άμεση και δυναμική απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, που θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και στρώνει το δρόμο για τα νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα.

Τις μόνιμες περικοπές σε βάρος των συνταξιούχων θωρακίζει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τόνισε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης 28 Γενάρη στην εκπομπή του webradio 902.gr «Κλικ στην Ενημέρωση».

▪️ Παράλληλα με το νέο ν/σ η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση συνολικά του ασφαλιστικού συστήματος, γεγονός που πρέπει να ξεσηκώσει αγωνιστικά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
▪️ Παλεύουμε και διεκδικούμε ένα κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, κατέληξε ο Κ. Δράκος.

Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα Συνδικάτα τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο για την Κοινωνική Ασφάλιση, για να δοθεί απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που παρουσιάζει τον… ρετουσαρισμένο νόμο-«λαιμητόμο» του Κατρούγκαλου ως «σωτηρία», την ίδια ώρα που σχεδιάζει το επόμενο αντιασφαλιστικό χτύπημα μέσα στο 2020, που είναι η παράδοση των επικουρικών συντάξεων στο χρηματιστηριακό τζόγο και στα κοράκια της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις έδωσαν συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που δεν καταργεί -όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση-, αλλά διατηρεί όλες τις ρυθμίσεις του κατάπτυστου νόμου Κατρούγκαλου και επιφέρει νέα χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση.