Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ερειστική και προκλητική η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου – Επιμένει στην πρότασή της

Σε εξέλιξη η διαδικασία στο Εφετείο επί των αναστολών ποινής των καταδικασμένων χρυσαυγιτών. Τον λόγο πήρε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία χαρακτήρισε «έντονο το ύφος» με το οποίο της απευθύνθηκε χθες η πρόεδρος και επανέλαβε γιατί πρότεινε αναστολή έκτισης της ποινής όλων των χρυσαυγιτών, πλην του Ρουπακιά, μέχρι την εκδίακαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Επανέλαβε ότι έχουν γνωστή διαμονή, δεν είναι ύποπτοι φυγής, θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και άλλα.

«Επειδή αναφερθήκατε στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, που καταδικάστηκε σε ηλικία 22 ετών, η πράξη αφορά κατοχή εκρηκτικών πυροτεχνημάτων για την οποία του επιβλήθηκε ποινή έντεκα μηνών. Και όχι για έκρηξη όπως ανέφεραν σε ΜΜΕ συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες προς το πρόσωπό μου φράσεις», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Επιθετική και ως προς τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, η Οικονόμου υποστήριξε ότι: «Παραβιάζουν κάθε κανόνα δεοντολογίας οι συνήγοροι που κάνουν δηλώσεις, που επιβάλλουν μετριοπάθεια, καταθέτοντας συκοφαντικές εκφράσεις επειδή δεν τους αρέσουν οι τοποθετσήσεις της εισαγγελέως της έδρας»

Εισαγγελέας για Λαγό: «Δεν παραβίασε εκ προθέσεως τους περιοριστικούς όρους»

Εμμένει η εισαγγελέας στην πρόταση για αναστολή στους δολοφόνους του Λουκμάν

Οικονόμου σχετικά με το βούλευμα του 2015:

Σχετικά με το βούλευμα για τον Λαγό, η εισαγγελέας υποστηρίξε ότι «το βούλευμα έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έχει μόνιμη κατοικία, δεν έχει κάνει προπαρασκευ όρους. Όσον αφορά την παραβίαση του 2015, έλαβε χώρα διότι ο κατηρογούμενος είχε την πεποίθηση ότι δεν προέβαινε σε παραβίαση των όρων του»

Πρόσθεσε ότι «με τις ανωτέρω παραδοχές το δικαστικό συμβούλιο αντικατέστησε με περιοριστικούς όρους την προσωρινή κράτηση. Στην συνέχεια το βούλευμα υιοθέτησε την παραδοχή και του επέτρεψε να μεταβαίνει στις βρυξέλλες ως εκλεγέντος στο ευρωπαϊκό Κοινβούλιο. Είναι προφανές ότι κρίθηκε κυριαρχικώς ότι ο κατηγορύμενος δεν παραβίασε εκ προθέσεως τους όρους. Συνεπώς ποια παραπλάνηση επήλθε του δικαστηρίου σας από την εισαγγελέα της έδρας, όταν δύο φορές έκριναν ότι δεν υπήρξε εκ προθέσεως παραβίαση των όρων;»

Υπενθυμίζουμε ότι το βούλευμα 1184/2015 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αναφέρει ότι ο Γιάννης Λαγός παραβίασε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά το πέρας της προσωρινής του κράτησης. Μεταξύ άλλων το βούλευμα Εφετών αναφέρει ότι πρόκειται για «συνειδητή παράβαση των όρων».

belogiannis ploumpidis banner