Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ερντογάν: «Θα καθαρίσουμε τα πανεπιστήμια από τους κομμουνιστές φοιτητές»

Στους κομμουνιστές επιτέθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι θα καθαρίσει τα πανεπιστήμια από «κομμουνιστές και τρομοκράτες φοιτητές». Και δεν εκπλήσσει γιατί ήδη στην Τουρκία διώκονται αγωνιστές του εργατικού κινήματος και στελέχη του ΚΚ Τουρκίας (και της Επιτροπής Ειρήνης που τελεί υπό απαγόρευση).

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο 24/3, με αφορμή την εναντίωση φοιτητών στο πανεπιστήμιο Bogaziçi προς εθνικιστές φοιτητές που επέλεξαν να τιμήσουν τη μνήμη των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Εφρίν, υποσχέθηκε να καθαρίσει τα πανεπιστήμια της χώρας του από τους «κομμουνιστές και άλλους τρομοκράτες φοιτητές», όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet. Οι νέοι κομμουνιστές άπλωσαν πανό με το σύνθημα «Λουκούμια για εισβολή και σφαγή δεν γίνεται». Ήδη κάποιοι από τους φοιτητές συνελήφθησαν.

Ο σουλτάνος Ερντογάν αποκάλεσε τους ίδιους φοιτητές «κομμουνιστές, προδότες και τρομοκράτες».

Στην Κωνσταντινούπολη την ώρα που μια ομάδα φοιτητών με πίστη και εθνικά πιστεύω μοίραζαν λουκούμια για το Άφριν, οι κομμουνιστές προδότες της πατρίδας πήγαν να ανατρέψουν το τραπέζι τους. Αυτοί είναι τρομοκράτες νέοι. Σχετικά με αυτούς τους τρομοκράτες νέους κάνουμε κάθε είδους εργασία και αφού εντοπισθούν μέσα από τις περιγραφές, σε αυτούς δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ανατρέφει νεολαία τρομοκρατών. Το πανεπιστήμιο ανατρέφει μια γενιά που θα υπηρετήσει την πατρίδα και το έθνος» Είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε κομματική συγκέντρωση του ισλαμικού του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Σαμψούντα του Πόντου.

Ενώ απειλώντας και τους καθηγητές πανεπιστημίου είπε πως «Μόλις διαπιστώσουμε αυτούς που έχουν σχέσεις με αυτούς τους φοιτητές θα πράξουμε και για κείνους τα δέοντα”.