Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ερντογάν: «Θα καταλάβουν τη δύναμη της Τουρκίας στο πεδίο της μάχης» 

Με ένταση της ρητορικής και των απειλών απέναντι στην ΕΕ και την Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προσπάθεια να στείλει μήνυμα προς την τουρκική αστική τάξη, ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στα εγκαίνια νοσοκομείου, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά: «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να σκίσει τους παράνομους χάρτες που της επιβάλλονται» και συνέχισε, «είτε θα το καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής και της διπλωματίας, είτε θα το καταλάβουν με βάση τις οδυνηρές τους εμπειρίες στο πεδίο της μάχης».

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. (…) Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

Την ίδια ώρα, με ταυτόσημα «ρεπορτάζ», τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μεταφορά «αρμάτων» από τη Συρία στα σύνορα με την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν δύο αυτοκινητοπομπές με 40 άρματα μάχης από τα σύνορα της Συρίας, με προορισμό την Αλεξανδρέττα. Από εκεί σιδηροδρομικώς θα μεταφερθούν στην Ανδριανούπολη.

Λίγο αργότερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές κινήσεις είναι «προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα».

Πηγή: 902.gr