Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ερντογάν: «Όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση»

Σε μια περίοδο που οξύνονται οι σφοδροί ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο με θύματα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αναδεικνύεται συνεχώς η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.

Ακολουθώντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει κατά γράμμα το έργο της μετατροπής της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, εκθέτοντας τον λαό σε τεράστιους κινδύνους. Μόλις πριν ένα μήνα υπογράφτηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών Δένδια και Μπλίνκεν η νέα συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ που αναβαθμίζει και επεκτείνει το δίκτυο των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Αναφορά στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα έκανε μέχρι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας επί λέξει πως «όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση»! Αναφερόμενος στην βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, ο Ερντογάν σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική βάση. Εγώ δεν κατάφερα να μετρήσω τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Οταν τις συγκεντρώσουμε όλες, έχουμε τέτοια εικόνα όπου όλη η Ελλάδα είναι μια βάση των ΗΠΑ».

Η αναφορά αυτή του Τούρκου προέδρου είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι παράγοντας «ασφάλειας» και «σταθερότητας» αλλά, αντίθετα, στοχοποιεί την ελληνική επικράτεια σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης στην περιοχή.

Όλη αυτην την κατάσταση, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη από τα λοιπά αστικά πολιτικά κόμματα, επιχειρεί να την παρουσίασει ως δήθεν «ασπίδα προστασίας» απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, την ίδια στιγμή που ΗΠΑ-ΝΑΤΟ βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και επισπεύδουν τις προσπάθειες επώδυνων διευθετήσεων στο Αιγαίο και στην Κύπρο, με το βλέμμα στραμμένο στη συνδιαχείριση του φυσικού πλούτου της περιοχής, υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Μόνο προβλήματα και μεγάλους κινδύνους για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, φέρνει η ύπαρξη των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα. Και αυτό ο λαός είναι ανάγκη να το κατανοήσει το συντομότερο δυνατό.

Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»

che guevara 008