Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΡΤ: Απογείωσε την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, παρουσιάζοντας στελέχη της ΔΑΠ ως… «απλούς φοιτητές»

Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, στις 28/1/2020, τους παρουσίασε ως «απλούς φοιτητές» που καταγγέλουν την «ανομία» στις πανεπιστημιακές σχολέςε και ζητούν την παρουσία αστυνομίας εντός των ιδρυμάτων.

Μόνο που οι κύριοι που εμφανίστηκαν τάχα ως «απλοί φοιτητές» προκειμένου να υποστηρίξουν το κυβερνητικό αφήγημα είναι και… στελέχη της φοιτητικής νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο ένας υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και ο άλλος γραμματέας της ίδιας παράταξης στη Μυτιλήνη.

Όπως ήταν φυσικό, τα στελέχη της ΔΑΠ που η ΕΡΤ παρουσίασε ως «απλούς φοιτητές» αναπαρήγαγαν στο ακέραιο την ρητορική της κυβέρνησης για «περιστατικά ανομίας» και «γιάφκες μέσα στα πανεπιστήμια», τονίζοντας την ανάγκη να συσταθεί πανεπιστημιακή αστυνομία. Βέβαια, τα μέλη της ΔΑΠ δεν είπαν λέξη για το δίκτυο ανομίας που εδώ και χρόνια έχει στήσει η παράταξη τους σε συνεργασία με καθηγητές, με ρουσφέτια, εκβιασμούς και χαρισμένα πτυχία.

Η ουσία ωστόσο βρίσκεται στην κίνηση του τμήματος Ειδήσεων της ΕΡΤ και της διοίκησής της, που προφανώς υποτιμούν τη νοημοσύνη των τηλεθεατών επιχειρώντας με τέτοιο ευτελή τρόπο να αβαντάρουν την κυβερνητική προπαγάνδα.