Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ερώτηση ΚΚΕ: Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στην Εθνοφυλακή

Να σταματήσει η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις δυνάμεις της Εθνοφυλακής ζητάει το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Σταύρος Τάσσος. Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Το έτος 2017 είχε ανακηρυχθεί από την κυβέρνηση ως ”Έτος των Εφέδρων και των Εθνοφυλάκων”. Σε αυτό το πλαίσιο εκδηλώθηκε μια έντονη δραστηριότητα των Ταγμάτων Εθνοφυλακής ανά την Ελλάδα, με τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις και εκπαιδεύσεις από κοινού με τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε παρελάσεις και αλλού.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί με τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της προς τη ναζιστική Χρυσή Αυγή να παραβρίσκεται στις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και σε εκδηλώσεις, δίνει και επίσημα τη δυνατότητα στους υπόδικους υποστηριχτές του Χίτλερ, του Μεταξά, του Παπαδόπουλου να απευθύνονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στους εθνοφύλακες με τα ναζιστικά τους κηρύγματα.

Είναι γνωστό ότι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν σπεύσει να ενταχθούν σε Τάγματα Εθνοφυλακής και προπαγανδίζουν τις ναζιστικές θεωρίες τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσει η ήδη εμφανής συμμετοχή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στις δυνάμεις της Εθνοφυλακής».