Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ερώτηση του ΚΚΕ για την «Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος εφημερεύουσας ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο ΘΡΙΑΣΙΟ»

Την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος εφημερεύουσας ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο «Θριάσιο» έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του: Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Παπαναστάσης.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν:

«Σοβαρό περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκε, στην Ψυχιατρική Κλινική του “Θριάσιου” Νοσοκομείου, σε βάρος της εφημερεύουσας επιμελήτριας Α Ψυχιατρικής, Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Αυγούστου, η εφημερεύουσα ψυχίατρος ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορεί μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική, στην οποία νοσηλεύονται 34 ασθενείς, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών, λαμβάνοντας υπόψη και το πρόσφατο περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε.

Στο αίτημα της ψυχιάτρου, ο αστυνομικός φρουρός απάντησε προκλητικά και έσπευσε να καλέσει ενισχύσεις για να τη συλλάβουν. Σε ελάχιστο χρόνο, πέντε ένστολοι, οπλισμένοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εισήλθαν στην Ψυχιατρική Κλινική και μαζί με τους αστυνομικούς φρουρούς του κρατούμενου ασθενούς περικύκλωσαν τη γιατρό και την απειλούσαν ότι θα τη συλλάβουν για “απείθεια κατά της αρχής”, επειδή δεν έδωσε τα στοιχεία της στον αστυνομικό φρουρό.

Μετά την επιμονή της γιατρού και την παρέμβαση της διοίκησης του “Θριάσιου” Νοσοκομείου, η ομάδα των αστυνομικών αποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Το συγκεκριμένο απαράδεκτο γεγονός δεν είναι μεμονωμένο. Παρόμοια περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος υγειονομικών αλλά και νοσηλευομένων κρατουμένων έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των υγειονομικών.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

► Για την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών φρουρών και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που εμπλέκονται στο παραπάνω περιστατικό.

► Για να εξασφαλισθεί η ασφαλής και αξιοπρεπής νοσηλεία κρατουμένων ασθενών στις δημόσιες μονάδες υγείας και ιδιαίτερα στις ψυχιατρικές κλινικές.

► Για να μην επαναληφθούν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας».