Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εσπευσμένα φυγάδευσε η CIA από τη Συρία 800 μέλη της διαβόητης ΜΚΟ «Λευκά Κράνη»

Οχτακόσια μέλη της ΜΚΟ «Λευκά Κράνη», της οργάνωσης «διασωστών» που διατηρεί στενές σχέσεις με τζιχαντιστές και ξένες μυστικές υπηρεσίες, εγκατέλειψαν τη Συρία, καθώς ο συριακός στρατός προελαύνει στα νότια της χώρας.

Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπένζανιν Νετανιάχου έκανε γνωστό σε δήλωσή του, πώς βοήθησε στην απομάκρυνση των μελών της ΜΚΟ μετά από αίτημα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και άλλων ηγετών.

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης -την επαναχρηματοδότηση της οποίας, με 5,6 εκατ. δολάρια ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση των ΗΠΑ- απομακρύνθηκαν προς το Ισραήλ και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία. Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, η επιχείρηση αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών. Το Αμάν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν προς τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Βρετανία…

Τα «αιτήματα» και οι τελικοί προορισμοί δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίες επιλογές, αφού τα «Λευκά Κράνη», τα οποία εμφανιζόμενα ως «οργάνωση διασωστών» έπαιξαν κεντρικό ρόλο σε διάφορες «αποκαλύψεις» και στην προπαγανδιστική στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, είναι μια οργάνωση-κατασκεύασμα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που δημιουργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε αδρά το 2013 από το «παραμάγαζο» της CIA, την «Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη» (USAID). Στη Συρία τοποθετήθηκε επικεφαλής ο Τζέιμς Λε Μεζιέρ, Βρετανός πρώην αξιωματικός των επεμβάσεων στα Βαλκάνια και στη συνέχεια μισθοφόρος.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η τρέχουσα επιχείρηση απομάκρυνσης δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως μια αλλαγή στην πολιτική του Ισραήλ, το οποίο αρνείται να δεχθεί Σύρους στο έδαφός του. «Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κίνηση που αποτελεί εξαίρεση. Το Ισραήλ διατηρεί την πολιτική του, της μη επέμβασης στη σύγκρουση στη Συρία και συνεχίζει να θεωρεί το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για όλες τις ενέργειες που γίνονται σε συριακό έδαφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: 902.gr