Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωεκλογές: Εξαφανισμένα τα ψηφοδέλτια του ΚΚ Σουηδίας SKP

Γράφει ο Panos Alepliotis \\ Πάνος Αλεπλιώτης

Το πολιτικό μήνυμα του ΚΚ Σουηδίας για τις ευρωεκλογές είναι συμπυκνωμένο στο σύνθημα «Ενάντια στην ΕΕ, στον πόλεμο και στον καπιταλισμό». Φαίνεται δεν αρέσει στην αστική τάξη της Σουηδίας που κατά τα άλλα κόπτεται για την αναπτυγμένη δημοκρατία της.

Ούτε καν οι μισοί Δήμοι της Σουηδίας από τους 290 δέχονται να βάλουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στα εκλογικά τμήματα κάνοντας χρήση του εξοντωτικού εκλογικού νόμου που ναι μεν είναι σύστημα απλής αναλογικής αλλά βάζει όριο το 4%. Οι δήμοι όπου υπάρχουν ψηφοδέλτια του Κομμουνιστικού Κόμματος αντιπροσωπεύουν μόνο το 1/5 του πληθυσμού…. 

Έτσι οι ψηφοφόροι του ΚΚ αλλά και των άλλων μικρών κομμάτων δεν θα δουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚ αλλά και σύντροφοι από τα αδελφά κόμματα όπως το ΚΚΕ κινητοποιούνται από τις 7 το πρωί της Κυριακής για να μοιράσουν ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα, όσα προλάβουν, ιδιαίτερα στους μεγάλους Δήμους, Στοκχόλμης, Γκέτεμποργκ και Μάλμε όπου οι πολιτικές ηγεσίες των Δήμων δεν τα δέχονται. Το ΚΚ Σουηδίας με ανακοίνωση του καλεί τους φίλους και ψηφοφόρους όπου δεν βρουν ψηφοδέλτιο του κόμματος να γράψουν το όνομά του, SKP, στο λευκό ψηφοδέλτιο και αυτό θα μετρήσει σαν έγκυρο. 

Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας: Χτίζουμε στα θεμέλια του μαρξισμού – λενινισμού, για την ανατροπή της ταξικής κυριαρχίας

ΚΚ Σουηδίας: Δεν μας επιτρέπουν να πάρουμε μέρος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με το όνομά μας

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter