Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Με τους λαούς όλου του κόσμου – Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ενιαίο ανεξάρτητο κράτος (VIDEO)

Την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τη νέα εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής:

«Αυτήν την ώρα βομβαρδίζεται ανηλεώς η Λωρίδα της Γάζας, χιλιάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες. Το  κατοχικό  κράτος του  Ισραήλ εισβάλλει για πολλοστή φορά στη Γάζα, στα χρόνια της εγκληματικής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και των φρικαλεοτήτων σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αμάχων, μικρών παιδιών, με  ωμότητες  από τους εποίκους, με το τείχος του αίσχους, με πάνω από 5.000 πολιτικούς κρατουμένους.

Με θράσος οι θύτες του Ισραήλ μαζί με τους συμμάχους τους ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κουνούν το δάκτυλο περί “τρομοκρατίας” και επικαλούνται το “δικαίωμα” του Ισραήλ να σφάζει …”ανθρωπιστικά”.

Η ΕΕ μεθοδεύει περικοπή ακόμα και των ανεπαρκέστατων κονδυλίων σε ανθρώπους που δεν έχουν νερό και ρεύμα.

Η αλήθεια είναι μία! Ο Παλαιστινιακός λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να έχει πατρίδα όπως και να αντισταθεί για να αποτινάξει τους βάρβαρους κατακτητές των εδαφών του.

Με τους λαούς όλου του κόσμου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του για ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ στα σύνορα του ‘67, για επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές. Να παύσει τώρα κάθε διευκόλυνση της ελληνικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ».

Πηγή: 902.gr