Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει τις ανιστόρητες και αντικομμουνιστικές φιέστες της ΕΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τις ανιστόρητες και αντικομμουνιστικές φιέστες της ΕΕ. Με αφορμή την 23η Αυγούστου, που γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί από την ΕΕ ως «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων», αναπαράγεται από τη λυκοσυμμαχία και κυβερνήσεις των χωρών της Βαλτικής η ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ:

«Για μια ακόμα χρόνια, με προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις επιτρόπων (του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σοσιαλδημοκράτη Φ. Τίμερμανς, και της επιτρόπου Δικαιοσύνης Β. Γιούροβα), με φιέστες και κοινές ανακοινώσεις κυβερνήσεων των χωρών της Βαλτικής, επιχειρείται η απαράδεκτη ταύτιση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού. Επιδίωξη της ΕΕ αποτελεί να καθιερωθεί η 23η Αυγούστου ως “Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων”.

Ματαιοπονούν κι είναι γελασμένοι ότι μπορούν να ξαναγράψουν την Ιστορία που σφραγίστηκε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Ανησυχούν γιατί με κάθε ευκαιρία οι λαοί των χωρών που γνώρισαν το σοσιαλισμό, σε έρευνες με μεγάλα ποσοστά νοσταλγούν, αναλογίζονται τι είχαν και τι έχασαν, συγκρίνοντάς τα με τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουν στο πετσί τους. Κι όλα αυτά παρά τους τόνους λάσπης και αντικομμουνισμού, τις διώξεις και απαγορεύσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων, την προκλητική διαστρέβλωση της Ιστορίας με ειδική στόχευση τη νεολαία.

Παραμένει όμως ασβέστη, φωτεινή ιστορική αλήθεια ότι ο σοσιαλισμός και η πρωτοπόρα πάλη των κομμουνιστών μαζί με τους λαούς, στον απελευθερωτικό αγώνα, νίκησε το φασισμό.

Η Σοβιετική Ενωση έδωσε στον αγώνα 20 εκατ. νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες, ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. Ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε πολλές χώρες από τον ναζιστικό ζυγό και ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ, ενώ οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία με τους μεγάλους ομίλους τους πρωταγωνίστησαν στην ενίσχυση της ναζιστικής Γερμανίας τόσο πριν, με τη Συμφωνία του Μονάχου, όσο και στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με στόχο να ηττηθεί η Σοβιετική Ένωση.

Καταδικάζουμε την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, τους νέους αντιδραστικούς νόμους και διώξεις σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας, του ΚΚ Ουκρανίας και των εφημερίδων τους, την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστών στις Βαλτικές χώρες, τις τιμές που απολαμβάνουν σε αυτές τις χώρες οι συνεργάτες των Ες-Ες, την καταστροφή ιστορικών μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης.

Η αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτός μόνο έλυσε και πριν πολλές δεκαετίες σημερινά άλυτα προβλήματα που βασανίζουν εκατομμύρια εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη και μπορούν αν το αποφασίσουν να ανατρέψουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά και θρέφει το ναζισμό – φασισμό, φέρνει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά για τους λαούς, σε όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων».