Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΚΚΕ: Ο κουβανικός λαός θα ανατρέψει τους αντεπαναστατικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ και των στηριγμάτων τους (VIDEO)

Παρέμβαση στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την «κατάσταση στην Κούβα», όπου «έδωσε και πήρε» η αντικομμουνιστική διαστρέβλωση και η συκοφαντία κατά της Κούβας, έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Με τη σημερινή συζήτηση Ευρωκοινοβούλιο και ΕΕ δίνουν συνέχεια στο προκλητικό σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κούβα, που τέθηκε σε εφαρμογή από τις ΗΠΑ, την αντικουβανική μαφία και λιγοστές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η ΕΕ, με το γνωστό εργαλείο των υποτιθέμενων παραβιάσεων “δικαιωμάτων”, ανοιχτά σπονσοράρει γνωστά ενεργούμενα που τέθηκαν επικεφαλής της επιχείρησης αποσταθεροποίησης και συνδέονται με τον καλοπληρωμένο μηχανισμό προπαγάνδας και “υπηρεσιών”, αξιώνοντας “μερίδιο” στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Η μαχητική απάντηση του κουβανικού λαού, οι πολυπληθείς διαδηλώσεις στήριξης της Επανάστασης, η έκφραση λαϊκής διεθνιστικής αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο προς τον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση και το ΚΚ Κούβας μπορούν να ανατρέψουν τους αντεπαναστατικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της ΕΕ και των στηριγμάτων τους. Το μεγαλύτερο έγκλημα ενάντια στα δικαιώματα του κουβανικού λαού είναι ο εγκληματικός αποκλεισμός που διαρκεί σχεδόν 60 χρόνια, οι 245 κυρώσεις που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση Μπάιντεν, που στερούν από το λαό μέσα, αγαθά, πολύτιμες υπηρεσίες. Απαιτούμε την άμεση άρση του!

Μετάβαση στο περιεχόμενο