Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ευρωκοινοβούλιο: Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος «έβαλε στη θέση του» τον αντικομμουνιστή Α.Ταγιάνι

Αποφασιστική απάντηση στις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Α. Ταγιάνι που επιχείρησε την εξίσωση του τέρατος του φασισμού με τον κομμουνισμό και στο διαγωνισμό χυδαίου ανοιχτού ή συγκαλυμμένου αντικομμουνισμού μεταξύ βουλευτών από διάφορα αστικά κόμματα έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Στη συζήτηση που αφορούσε τα «Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» του Οκτώβρη ο ευρωβουλευτής του Κόμματος κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων, τονίζοντας στην ομιλία του τα παρακάτω:

Για μια ακόμα φορά άγριος αντικομμουνισμός μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ανταγωνίζεστε ποιος είναι πιο αντικομμουνιστής, εξισώνοντας ανιστόρητα κομμουνισμό με φασισμό. Τροφοδοτείτε έτσι την ακροδεξιά και το φασισμό. Τη σιδερένια εφεδρεία του συστήματός σας, του καπιταλισμού. Όλοι σας έχετε κοινό εχθρό: Τους λαούς, που τους τσακίζετε. 

Όπως και με το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου αναδείχθηκαν πάλι διαφορές και τεράστιοι ανταγωνισμοί σας όπως με το Brexit ή με την απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού, κουρελιάζοντας έτσι τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ότι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξουσίας του κεφαλαίου μπορεί να υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Ταυτόχρονα συμφωνείτε στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας για τους λαούς, της ενίσχυσης των μονοπωλίων.

Συμφωνείτε στην αντιπροσφυγική πολιτική σας, με ένταση της καταστολής στα σύνορα, με συνέχιση του εγκλωβισμού στην πρώτη χώρα εισόδου και σε hot spot, όπως της Μόρια, αληθινά κολαστήρια.

Συμφωνείτε στην καταστολή στο εσωτερικό των χωρών.

Τελικά, το προεκλογικό δίλημμα, που πλασάρεται απ’ όλους σας, ποιος είναι με την «πρόοδο»’ και ποιος με τη συντήρηση είναι πλαστό. Η εξουσία, η πραγματική δικτατορία του κεφαλαίου, κ. Ταγιάνι, με οποιαδήποτε κυβέρνηση και με Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξανθρωπίζεται. Οι λαοί πρέπει να τους απορρίψουν.