Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ευχαριστήρια επιστολή στο ΚΚΕ από την εθνοσυνέλευση της Κούβας

Με επιστολή της η αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας της Κούβας, Ανα Μαρί Ματσάδο, προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, εκφράζει τις ευχαριστίες του Σώματος για τη στήριξη του ΚΚΕ στην υποψηφιότητα των διεθνιστών γιατρών της Κούβας για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2021.Asamblea nacional Cuba

Στην επιστολή σημειώνει:
«Γνωρίζουμε τη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2021 στη Διεθνή Μπριγάδα των Κουβανών Γιατρών, ενάντια στις φυσικές καταστροφές και σοβαρές επιδημίες “Χένρι Ρίιβ”, ως αναγνώριση της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρει σε θύματα τέτοιων καταστροφών σε πολλές χώρες του κόσμου.

Παρά τη γενοκτονική πολιτική του αποκλεισμού που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία κλιμακώθηκε ακόμα περισσότερο εν μέσω πανδημίας, η Κούβα έχει διατρανώσει τη θέλησή της να βοηθήσει όποιον της το ζητήσει, με την παρουσία και την εμπειρία των επαγγελματιών της, που είναι όχι μόνο υψηλά ειδικευμένοι, αλλά έχουν αποδεδειγμένα επιδείξει υψηλές ανθρώπινες αξίες και πνεύμα αυτοθυσίας για τη διάσωση ζωών.

Νόμπελ στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία Henry Reeve Νόμπελ ΝΑΙ εμπάργκο ΟΧΙ

Σήμερα όσο ποτέ είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη, τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες για να αντιμετωπίσουμε με ανθρώπινους και υλικούς πόρους αυτή τη σοβαρή πανδημία. Ο λαός μας, η κυβέρνησή μας έχουν πλήρη συνείδηση της αξίας να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε όπου κρίνεται απαραίτητο.

Εν ονόματι του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, των βουλευτών που την συγκροτούμε και του λαού μας, επαναλαμβάνω τις ευχαριστίες μας για την αναγνώριση εκ μέρους σας της προσφοράς της Διεθνούς Μπριγάδας Κουβανών Γιατρών “Χένρι Ρίιβ”.

Με την ευκαιρία εκφράζουμε επίσης την ευγνωμοσύνη μας γιατί καταδικάζετε τον εγκληματικό αμερικανικό αποκλεισμό ενάντια στον λαό μας».