Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ευχαριστήρια Επιστολή του ΚΚ Ιταλίας:  μια αδελφική αγκαλιά στους εξαιρετικούς γιατρούς, το Κομμουνιστικό Κόμμα και τον λαό της Κούβας 

Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Ο καπιταλισμός προσφέρει το περιττό και ο σοσιαλισμός το απαραίτητο 

Οι Ιταλοί κομμουνιστές στέλνουν μήνυμα στους Raúl and Díaz-Canel, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για την υποστήριξη της Κούβας στην πάλη εναντίον του COVID-19 στη χώρα τους, προσθέτοντας: “Επίσης στην Ιταλία έχει γίνει κατανοητό ότι ο καπιταλισμός παρέχει το περιττό, ενώ ο σοσιαλισμός παρέχει αυτό που είναι απαραίτητο “

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που παρέχεται από την αποστολή κουβανών ιατρών στην ιταλική περιοχή της Λομβαρδίας, την ιταλική περιοχή που πλήττεται περισσότερο από τον ιό SARS COV-2, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας έστειλε μήνυμα στον Πρώτο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας,  Raúl Castro Ruz, και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Miguel Díaz-Canel Bermúdez.

Η επιστολή επισημαίνει τη μεγάλη αξία της συνεργασίας της αποστολής με το ιταλικό σύστημα δημόσιας υγείας σε μια περίοδο σοβαρής εθνικής έκτακτης ανάγκης.

Μετά από χρόνια περικοπών στην παροχή δημόσιας υγείας, το υγειονομικό μας σύστημα βρίσκεται σήμερα σε μεγάλη δυσκολία, παρά την ανιδιοτελή και ακούραστη δουλειά των γιατρών και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, που αγωνίζονται σήμερα στα χαρακώματα με τον κοροναϊό.

Η επιστολή  “εξ ονόματος της Κεντρικής Επιτροπής και ολόκληρου του Κόμματος”, ευχαριστεί “ένα μικρό νησί που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια ένα συνολικό οικονομικό αποκλεισμό από τη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου. Ένα από τα έθνη που παρέχει ένα μεγάλο μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Οι γιατροί σας έχουν θεραπεύσει αρρώστους σε 64 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 Χάρη στις διδασκαλίες του Comandante Fidel, μαρτυρούν την αξία και την υπεροχή της σοσιαλιστικής κοινωνίας “.

Η ΚΕ του ΚΚΙ ζητά να μεταφερθεί μια αδελφική αγκαλιά στους εξαιρετικούς γιατρούς, το Κομμουνιστικό Κόμμα, τον λαό της Κούβας και εξυψώνει εκείνους που εργάστηκαν για να προστατεύσουν τη σοσιαλιστική κοινωνία και τη χώρα, από όλες τις επιθέσεις. 

“Για 60 χρόνια είστε ένα παράδειγμα και μια ανεκτίμητη πηγή για όλους τους λαούς του κόσμου.”

Στις τελικές γραμμές του μηνύματος, οι Ιταλοί κομμουνιστές επιμένουν ότι είναι πιο ενωμένοι από ποτέ στην οικοδόμηση ενός κόσμου ειρήνης και κοινωνικής ισότητας σήμερα, υπογραμμίζοντας “χάριν της  Κούβας”. 

«Επίσης ότι στην Ιταλία έχει γίνει κατανοητό ότι ο καπιταλισμός παρέχει αυτό που είναι περιττό, ενώ ο σοσιαλισμός παρέχει αυτό που είναι απαραίτητο”. 

(Πηγή: Granma)