Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευχαριστήρια επιστολή Όρμπαν στη ναζιστική Χρυσή Αυγή προκαλεί αναταράξεις στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Ευχαριστήρια επιστολή στη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή για τη στήριξη της στην ουγγρική κυβέρνηση απέστειλε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, πυροδοτώντας αντιδράσεις στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, γράφει σε άρθρο του το Euractiv.

«Εκτιμώ τη στήριξη που έχετε δείξει στην εθνική κυριαρχία και την αλληλεγγύη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, ανεξάρτητα από τις επαίσχυντες επιθέσεις των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης, δεν θα ενδώσουμε σε εκβιασμούς», σημειώνει στην επιστολή του ο ακροδεξιός ούγγρος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση του η φασιστική οργάνωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο δίαυλος επικοινωνίας του Όρμπαν με τη Χρυσή Αυγή προκαλεί ήδη αναταράξεις στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) όπου το κόμμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας «συγκατοικεί» πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και με άλλες δυνάμεις, όπως η παράταξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο τελευταίος μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις κινήσεις αυτές, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιότητα μέλους του ακροδεξιού Όρμπαν στην οικογένεια του ΕΛΚ αποτελεί «πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι αντιπρόεδρος του ΕΛΚ εξελέγη πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ενώ στη θέση της αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης επανεξελέγη η- επίσης βουλευτής της ΝΔ- Ντόρα Μπακογιάννη.