Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εφημερίδα Χααρέτζ: Πρωτοσέλιδο με τα 67 παιδιά που δολοφονήθηκαν στην Γάζα

Αίσθηση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ» στο οποίο απεικονίζονται 67 παιδιά που σκοτώθηκαν στην Γάζα κατά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς.

Στο άρθρο αναφέρονται περιπτώσεις μικρών Παλαιστινίων – από 13 ετών έως και 9 μηνών – που βρήκαν τον θάνατο κάτω από τα χαλάσματα που άφησε πίσω της η ισραηλινή θηριωδία.

Το πρωτοσέλιδο της «Χααρέτζ» με τις εικόνες των νεκρών παιδιών φέρνει αντιμέτωπη την ισραηλινή κοινωνία με τις ευθύνες της. Υπενθυμίζει ότι η περίφημη «αυτοάμυνα» που επικαλείται η κυβέρνηση Νετανιάχου και οι πρόθυμοι σύμμαχοί της δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πρόσχημα για την διαιώνιση της κατοχής και καταπίεσης ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Ο μεγάλος αριθμός των νεκρών παιδιών στην Λωρίδα της Γάζας είναι άλλη μια απόδειξη ότι η στόχευση των ισραηλινών βομβαρδισμών είναι ο αφανισμός της παλαιστινιακής νεολαίας, ώστε να χτυπηθεί το μέλλον της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού.

«Σεβασμός: Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ -της οποίας οι αναγνώστες επίσης στέλνουν τα παιδιά τους να πολεμήσουν στους πολέμους του Ισραήλ- δημοσιεύει τα ονόματα και τι φωτογραφίες των Παλαιστίνιων παιδιών που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα. 67 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα, αυτό είναι το τίμημα του πολέμου”. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί», σχολίασε στο Twitter ο δημοσιογράφος Λούις Φίσμαν.