Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εφιαλτικές εικόνες από την ιταλία – Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει πτώματα

Εφιαλτική η κατάσταση στην Ιταλία όπου οι νεκροί αυξάνονται καθημερινά κατά εκατοντάδες. Χτες είχαμε αριθμό ρεκόρ στα θύματα του κοροναϊού. Αυτή η εφιαλτική κατάσταση αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες και στα τηλεοπτικά πλάνα. Εικόνες που και σε κινηματογραφικό σενάριο μοιάζουν απίστευτες.

Σκηνές από το πιο εφιαλτικό σενάριο για την ανθρωπότητα.. Η εικόνα που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica προκαλεί το απόλυτο σοκ. Ένα τεράστιο κομβόι από στρατιωτικό οχήματα διασχίζει τους δρόμους της πόλης Μπέργκαμο, η οποία έχει μετατραπεί σε «φάντασμα», μεταφέροντας τους δεκάδες νεκρούς από την επιδημία, τους οποίους αδυνατούν να διαχειριστούν οι δομές και οι αρχές της περιοχές, καθώς δεν χωράνε στο νεκροταφείο.

Η εικόνα με τα στρατιωτικά οχήματα που διασχίζουν το κέντρο του Μπέργκαμο, στους δρόμους του οποίου δεν κυκλοφορεί πλέον ούτε ένας άνθρωπος, ξεπερνούν κάθε παραλογισμό που θα μπορούσε να σκεφτεί ο νους ανθρώπου.

Οι νεκροί δεν χωράνε στο νεκροταφείο της πόλης και δεκάδες πτώματα ανθρώπων που νόσησαν και κατέληξαν από τον κορωνοϊό, μεταφέρονται με στρατιωτικά οχήματα σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, τουλάχιστον 70 φορτηγά του στρατού συμμετείχαν στο νεκρικό κονβόι. Μία εικόνα που δοκιμάζει τις αντοχές όλων όλων μας αλλά φέρνει επιτακτικά στο προσκήνιο και την ευαλωτότητα του συστήματος Υγείας (αποτέλεσμα συνειδητών πολιτικών επιλογών με κριτήριο το κόστος – κέρδος και όχι τις ανάγκες των πολιτών) και το πόσο κρίσιμο είναι ένα σύστημα Υγείας δομημένο με κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών. Κρίσιμο όχι για την ποιότητα ζωής αλλά για την ίδια τη ζωή.