• [Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί/με μάτι αριστερό το βλέπω./Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί,/οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι (Κ. Βάρναλης)]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εχθρός λαός!

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας //

Οι ΦΩΤΟ είναι από την Αθήνα και έχουν λίγες ώρες διαφορά

Η δεύτερη είναι από την επίθεση της αστυνομίας στην πορεία οργανώσεων ενάντια στην επίσκεψη της Μέρκελ το απόγευμα της Πέμπτης 10/1, ενώ είχε προηγηθεί η απαγόρευση συγκεντρώσεων στον κέντρο της πρωτεύουσας…

Οι ΦΩΤΟ είναι από την Αθήνα και έχουν λίγες ώρες διαφορά

Η πρώτη από την επίθεση της αστυνομίας το μεσημέρι της Παρασκευής 11/1 ενάντια στους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και, όπως καταγγέλλουν, αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται ενάντια στο νέο σύστημα προσλήψεων.

Και τα δύο «στιγμιότυπα» αποτελούν δείγμα το πώς αντιλαμβάνεται και κυρίως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το λαό και τις διεκδικήσεις του. Και τα δύο αποτελούν μία ακόμη απόδειξη πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει πάντα μαζί με τον αυταρχισμό, με το τσάκισμα κάθε φωνής που αντιστέκεται.

Δείχνουν έμπρακτα πως η κυβέρνηση αυτή δεν έχει σχέση με τις αριστερά όπως περηφανεύεται, ότι δεν διστάζει στη χρησιμοποίηση κάθε μεθόδου προκειμένου να περάσει την αντιδραστική για το λαό και τα συμφέροντα τους πολιτικής της.

Απέναντι στον κλιμακούμενο αυταρχισμό και τη χρήση αστυνομικής βίας είναι ανάγκη αφενός να συνεχιστεί, ενταθεί και γιγαντώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη και αφετέρου να βγουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα που όμως δεν θα πρέπει να ξεχαστούν στις εκλογικές διαδικασίες που είναι μπροστά μας.

Το «μικρότερο κακό» δεν θα μας σώσει ούτε από την φτώχεια , ούτε όμως από τον αυταρχισμό και τα ΜΑΤ…

_________________________________________________________________________________________________

Αλέκος Α. Χατζηκώστας  Δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας» και του alli-apopsi.gr. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και site εδώ και δεκαετίες, ενώ έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μια σειρά ιστορικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει εκδώσει 8 βιβλία και συμμετέχει σε συλλογικούς τόμους.