Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ζωσμένο με αστυνομικούς το κέντρο του Περιστερίου – Την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής απαιτεί το ΚΚΕ

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το κέντρο του Περιστερίου από το απόγευμα, στο όνομα τάχα της αποτροπής των «κορονο-πάρτι» που τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν στην οδό «Αιμ. Βεάκη, στο δρόμο με τις καφετέριες.

peristeri elas1Η παρουσία της αστυνομίας δεν περιορίζεται στο σημείο που βρίσκονται συγκεντρωμένες οι καφετέριες της περιοχής. Στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου, έξω από το Δημαρχείο της πόλης, στους γύρω δρόμους και στενά, δίπλα σε μικρά παιδιά που παίζουν και ανθρώπους που κάνουν μία βόλτα για να ξεσκάσουν, αντικρίζει κανείς πάνοπλους αστυνομικούς, κλούβες και περιπολικά.

«Η απαράδεκτη αυτή εικόνα μαζί με την τραγική εξέλιξη της πανδημίας έχει τη σφραγίδα της πολιτικής της κυβέρνησης που αφήνει τα δημόσια νοσοκομεία να στενάζουν και προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων κάνοντας τα λάστιχο», τονίζει η ΤΟ Περιστερίου – Νοτιοδυτικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ.

«Το γνωστό κακοπαιγμένο θεατρικό ότι “για την πανδημία και τα κρούσματα φταίνε οι ανεύθυνοι πολίτες” δεν φτουράει πλεόν. Ο λαός μας έχει πάρει την ευθύνη που του αναλογεί», προσθέτει.

peristeri elas4

peristeri elas3Απαιτεί «να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι δυνάμεις καταστολής από το Περιστέρι», ξεκαθαρίζοντας πως «η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με κρατική καταστολή, αλλά με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με μέτρα πρόληψης και προστασίας του λαού και της νεολαίας στους χώρους δουλειάς και σπουδών».

Παρέμβαση στον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη έκανε ο Γιώργος Σιδέρης, εκλεγμένος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας τον να απαιτήσει να φύγουν από το Περιστέρι οι δυνάμεις καταστολής.

Πηγή: 902.gr

 

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων