Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ: Δεν τους ξεπλένει ούτε το καλύτερο Spa στα πολυτελή ξενοδοχεία

info Ατέχνως

“Δεν τους ξεπλένουν ούτε τα καλύτερα SPA στα πολυτελή ξενοδοχεία”, ήταν το σχόλιο των συγκεντρωμένων στο Καβούρι στα λόγια του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγοπούλου, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σήμερα το πρωί για το γεγονός ότι αποκλείονται και τα ΜΜΕ από το «συνέδριο» παρωδία, του απάντησε το αμίμητο: “μη με ενοχλείς τώρα γιατί παίρνω το μπάνιο μου”. (Δείτε εδώ το video).

Από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης μάλιστα ακούστηκε και το σχετικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Δημήτρη Λάππα στο MEGA με τους συγκεντρωμένους να απαντούν με το σύνθημα, «Παναγόπουλε, ο εργάτης περιμένει βγες από το ντους, κανείς δεν σε ξεπλένει….» (δείτε πάνω το κεντρικό video -πειστήριο).

Όσο εξελίσσεται η διαδικασία του ελέγχου από την Οργανωτική Επιτροπή για τη νομιμοποίηση των Οργανώσεων στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τόσο επιβεβαιώνονται όλα όσα ήδη έχει καταγγείλει το ΠΑΜΕ, για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο αυτού του Συνεδρίου. Στην ουσία, δεν πρόκειται για εργατικό συνέδριο.

Η νοθεία, η πλαστογραφία, τα σωματεία-φαντάσματα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:

  • Σωματεία όπου εμφανίζουν να ψηφίζει σε αυτά ένας εργαζόμενος ανά 40 δευτερόλεπτα.
  • Σωματεία που οι αρχαιρεσίες τους δεν υπάρχουν σε κανένα Πρωτοδικείο.
  • Δεκάδες διπλοψηφίες, «μέλη» που έχουν ψηφίσει σε δύο, τρία και τέσσερα σωματεία, ορισμένοι από τους οποίους εκλέγονται και στα όργανα.
  • Σωματεία με μέλη και ψηφίσαντες που ξεπερνούν σε αριθμό τους εργαζόμενους της περιοχής τους.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της «μαζικοποίησης» και της «συμμετοχής» που εμφανίζουν οι σάπιες δυνάμεις, οι οποίες παριστάνουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ στα σωματεία που ελέγχουν. Η αλλοτρίωση που αυτές οι δυνάμεις έχουν επιφέρει στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι εξόφθαλμη πλέον, αφού εμφανίζουν ψηφίσαντες, εκλεγμένους στα όργανα των εργατικών σωματείων καθώς και αντιπροσώπους, στελέχη της εργοδοσίας και σε πολλές περιπτώσεις τους ίδιους τους εργοδότες, όπως προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών, αντιπροέδρους ΔΣ Τραπεζών, ιδιοκτήτες πούλμαν και ασφαλιστικών εταιρειών. Η παρέμβαση της εργοδοσίας είναι ολοφάνερη παντού. Εκτός από το να σέρνει χιλιάδες εργαζόμενους να ψηφίζουν τους ανθρώπους της, όπως συμβαίνει σε διάφορα σωματεία στο εμπόριο και αλλού, εκλέγεται και η ίδια στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ!

Θέλουν να βάλουν εμπόδια στη συσπείρωση των εργαζόμενων με το ΠΑΜΕ, στην ενδυνάμωση του ταξικού κινήματος, στην ανάπτυξη των αγώνων που απαιτούνται σήμερα, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αναχαιτίσουν την επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ. Των αγώνων που απαιτούνται, προκειμένου να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων και η ικανοποίησή τους, σε αντιπαράθεση με τις απαιτήσεις και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και τις «αντοχές» της οικονομίας τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από το σβέρκο τους -σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος- τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να διαβάσετε ρεπορτάζ που αναδεικνύουν το όργιο νοθείας από τους εργατοπατέρες, καθώς και την αντίδραση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις.

Ο Ν. Μαυροκέφαλος στο βήμα της μαζικής συγκέντρωσης στο Καβούρι
Ο Ν. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ

Αντλούμε δύναμη από τη μαζική παρουσία όλων αυτών που ήρθαν εδώ να διαδηλώσουν κόντρα στη «φαρσοκωμωδία» (VIDEO)

Η τηλεφωνική παρέμβαση του Θ. Γκώγκου μέσα από το χώρο του συνεδρίου που μεταδόθηκε στη συγκέντρωση

ΠΑΜΕ

Καταγγέλλει την αθλιότητα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων

11:12|> Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την αθλιότητα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να απαγορεύσει την είσοδο και την πρόσβαση των δημοσιογράφων μέσα στο χώρο του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ ώστε να κάνουν απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια τη δουλειά τους….