Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ηθοποιοι ΚΘΒΕ: Σας θέλουμε συνοδοιπόρους στον αγώνα μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΘΒΕ- Απρίλιος 2015

Η σημαντική ιστορία και η καθοριστική συνεισφορά του ΚΘΒΕ στον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία ολόκληρης της Β. Ελλάδας, δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Υπό αμφισβήτηση, τίθεται καθημερινά η επιβίωσή του.

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, τα τελευταία 4 χρόνια, δοκιμάσαμε επανειλημμένα τα όρια της αντοχής μας μένοντας απλήρωτοι και δουλεύοντας με ταπεινωτικές συνθήκες.

Η επιβάρυνση του οργανισμού με:

  • χρέη που δεν του αναλογούν
  • επιστροφές χρημάτων που δεν πραγματοποιούνται
  • την κρατική επιχορήγηση να έχει περικοπεί κατά 40%

διαμορφώνει μια πραγματικότητα απαξίωσης και ανασφάλειας για το αύριο του οργανισμού. Οι διαβεβαιώσεις της πολιτείας για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, για άλλη μια φορά, έμειναν στα λόγια.

Ξεκινήσαμε τον αγώνα μας με συνεχιζόμενες στάσεις εργασίας από τις 27/3/15 και κλιμακώνουμε καταλαμβάνοντας συμβολικά την ΕΜΣ την Τετάρτη 22/4/15, ώστε να πραγματοποιήσουμε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 23/4/15 στις 11:00 στο φουαγιέ της ΕΜΣ για την κοινοποίηση των αιτημάτων μας.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Ο πολιτισμός ανήκει σε όλους. Σας θέλουμε συνοδοιπόρους στον αγώνα μας

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ

theatro

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Οι εργαζόμενοι στο Κ.Θ.Β.Ε. εξάντλησαν τα όρια της αντοχής τους μένοντας απλήρωτοι και δουλεύοντας με ταπεινωτικές συνθήκες.

Καταγγέλλουν την επιβάρυνση του Οργανισμού με χρέη που δεν του αναλογούν, τις επιστροφές χρημάτων που δεν πραγματοποιούνται και την περικοπή της κρατικής επιχορήγησης κατά 40%, τα οποία διαμορφώνουν μια πραγματικότητα απαξίωσης και ανασφάλειας για το αύριο του Οργανισμού.

Ζητάμε να σταματήσει η ηθική και οικονομική ταλαιπωρία των εργαζομένων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων αποδοχών τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ