Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ηλίας Σιώρας: Άμεση και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άμεση ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, τόνισε ο Ηλίας Σιώρας, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε εκπομπή της «ΕΡΤ1».

Σημείωσε ότι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών θα βοηθήσει ελάχιστα και προσωρινά στην αποσυμπίεση των δημοσίων νοσοκομείων. Αυτό που πρέπει να γίνει, υπογράμμισε, είναι οι 2.000 με 3.000 γιατροί που περιμένουν μόνιμο διορισμό, με μια γρήγορη ΠΝΠ να μπορέσουν να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, προκειμένου να αποσυμπιέσουν την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στον «Ευαγγελισμό» και στα άλλα στα δημόσια νοσοκομεία, με 30ωρες εφημερίες γιατρών και με εξουθενωτικές βάρδιες.

Εμείς λέμε, διευκρίνισε ο Η. Σιώρας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας με όρους δημοσίου. «Δεν μπορεί να πεθαίνει άνθρωπος σε κλινική δημόσιου νοσοκομείου ή να είναι διασωληνωμένος ασθενής στα ΤΕΠ και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια, με τον κλινικάρχη να ζητά αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα για να νοσηλεύει σε κρεβάτι ΜΕΘ. Αυτά τα πράγματα αγγίζουν τα όρια της απανθρωπιάς», κατέληξε ο Ηλ. Σιώρας.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων