Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ηλίας Σιώρας: Δήλωση σχετικά με τα 2 πρόσφατα θετικά κρούσματα Κορονοϊού σε καθαρίστριες του νοσοκομείου.

Όπως Ενημερωθήκαμε, διαπιστώθηκαν 2 θετικά κρούσματα κορωνοιού, σε εργαζόμενες της καθαριότητας του Ευαγγελισμού.

Ένα κρούσμα στη ΜΕΘ και ένα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Έχουν ληφθεί δείγματα σε 170 ακόμη συναδέλφους και ήταν όλα ευτυχώς αρνητικά.

20 από αυτούς, έχουν τεθεί σε καραντίνα, επειδή ήρθαν σε επαφή με τις θετικές συναδέλφισσες. Ο έλεγχος θα επαναληφθεί σε όλους έπειτα από 1 βδομάδα.

Με αφορμή το γεγονός ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται με επίσκεψή τους σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

– από τη στιγμή που άνοιξαν τα σύνορα, τα πρωτόκολλα ελέγχου των εισερχομένων στη χώρα έχουν γίνει λάστιχο, αναλόγως του τι βολεύει τους επιχειρηματίες του τουρισμού.

– ανεξάρτητα από τον τρόπο που εισέρχονται στη χώρα (με αεροπλάνο, πλοίο ή δια χερσαίας οδού) εργαζόμενοι, ή τουρίστες, πρέπει να υπόκεινται ΟΛΟΙ σε έλεγχο (και όχι δειγματοληπτικά) και να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

– Ενώ με τις προσπάθειες και τις θυσίες μας το προηγούμενο διάστημα κερδήθηκαν χρόνος και ζωές, διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικές που επιλέχθηκαν βάζουν σε πρώτη μοίρα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του τουρισμού (και όχι μόνο), διακυβεύοντας ανοιχτά ό,τι κερδίσαμε!

Τονίζουμε ξανά:

– απαιτούνται επαναλαμβανόμενα test σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

– Απαιτείται επαρκής χορήγηση σε υγειονομικούς, ασθενείς και επισκέπτες, όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας δωρεάν.

– Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας συνειδητοποιήθηκε απ’όλο το λαό η κρισιμότητα της ικανοποίησης του αιτήματός μας για μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ Υγειονομικού προσωπικου και η ΜΟΝΟΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των ελαστικά εργαζομένων που δουλεύουν χρόνια τώρα στα δημόσια νοσοκομεία.

– Τώρα είναι που πρέπει να ενισχυθούν οι επιτροπές και οι μονάδες λοιμώξεων, οι μονάδες εντατικής θεραπείας.

Συμβάλαμε και πιο εντατικά συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση και της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, η φωνή μας πρέπει να ακουστεί δυνατά: τα χειροκροτήματα και οι υποκριτικές εξαγγελίες δεν αρκούν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες σε μέσα προστασίας, σε μέτρα οργάνωσης της εργασίας μας και κυρίως, σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Ηλίας Σιώρας

Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΝΕ