Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ηλίας Σιώρας: Με ευχές και φιέστες δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Ευαγγελισμός

Tο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, από τα βασικότερα νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19 στη χώρα καταγραφεί συνεχώς κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στο προσωπικό απειλεί τη λειτουργία του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ατέχνως το τελευταίο τριήμερο δεκάδες από το προσωπικό του Ευαγγελισμού είναι θετικοί στον κορονοϊό και άγνωστος αριθμός σε καραντίνα. Μια χειρουργική κλινική έκλεισε και μια κλινική covid έχει πολλούς εργαζόμενους θετικούς. Ο παροπλισμός του προσωπικού που πρστιθεται στις προϋπάρχουσες ελλείψεις προσωπικού καθιστά απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις υγειονομικών. Η μάχη με τον ιό δεν έχει κριθεί και δεν και η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι μπορεί να υπάρξει τρίτο κύμα. Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια και δεν μπορεί να αναχαιτίσει την πανδημία όταν τα νοσοκομεία είναι χωρίς προσωπικό.

Ζητήσαμε από τον Ηλία Σιώρα, πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων τον Ευαγγελισμό, να σχολιάσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο νοσοκομείο:

«Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να έδωσε ευχές στο προσωπικό του Ευαγγελισμού και ο πρωθυπουργός να επέλεξε, τιμής ένεκεν, να εμβολιαστεί στον Ευαγγελισμό, όμως με ευχές και φιέστες δεν μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Πού είναι το απαραίτητο προσωπικό;».

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»