Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ηλίας Σιώρας: Τεράστιες οι ελλείψεις σε εκπαιδευμένο προσωπικό και κλίνες στα νοσοκομεία

O Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ και Πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας, μίλησε στην κάμερα του MEGA για τις ελλείψεις σε προσωπικό και κλίνες σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής.

Αρχικά αναφέρθηκε στους φοιτητές που κατοικούν στις φοιτητικές εστίες υποστηρίζοντας πως ως νέοι άνθρωποι είναι δυνητικά ασυμπτωματικοί φορείς του ιού, επομένως μετακινούμενοι στις επαρχίες είναι πολύ πιθανόν να τον μεταδώσουν στους ηλικιωμένους συγγενείς τους. Εξέφρασε λοιπόν την άποψη, ότι πρέπει να μείνουν εκεί που είναι και να τους εξασφαλιστεί η σίτιση. «Αυτό είναι το υγειονομικά σωστό και αυτό ζητάνε και οι φοιτητές», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στον Ευαγγελισμό, στο ΝΙΜΤΣ, στο Σωτηρία και αλλού, όπου υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε κλίνες και προσωπικό, το οποίο παραμένει ανεκπαίδευτο.

Σχολίασε επίσης το γεγονός ότι διανέμονται και χρησιμοποιούνται μάσκες που έχουν λήξει από το 2017 και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από πολλά νοσοκομεία.

«Πρέπει οι διοικήσεις να απαντήσουν υπεύθυνα, δεν πρέπει οι περιφέρειες να κουκουλώνουν τα προβλήματα», είπε σχετικά.