Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Τρομοκρατία σε αγωνιζόμενες γυναίκες στο χώρο της Υγείας

Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία ενάντια σε αγωνιζόμενους υγειονομικούς εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους. Με κλήση σε απολογία γιατί  αντιμίλησες στο Διοικητή σου, με ΕΔΕ γιατί μίλησες για τα προβλήματα στα ΜΜΕ, με απειλές γιατί επέτρεψες να μπουν οι κάμερες στο προαύλιο του Νοσοκομείου την ώρα της κινητοποίησης.

Εκδηλώνεται με απειλητικές … νουθεσίες του τύπου: “Μη τα βγάζεις όλα στη φόρα! Θα διορθωθούν τα πράγματα”.

Επειδή όμως δεν θα διορθωθούν παρά μόνο με τον αγώνα μας, η κυβέρνηση και το κράτος ενισχύει τις απειλές και τις τιμωρίες αν συνεχίσει ο εργαζόμενος τον αγώνα (!).

Εισβολή ΜΑΤ σε προαύλια Νοσοκομείων, χημικά μπροστά στο Υπουργείο Υγείας και άλλα πολλά.

Απειλές απόλυσης συμβασιούχων, πειθαρχικές ποινές επειδή “εσύ φταις που μολύνθηκες από τον ιό και θα γίνει ΕΔΕ για να τιμωρηθείς”.

Απόλυση εκλεγμένων συμβασιούχων συνδικαλιστών, ακόμα και προέδρου σωματείου.

Η τρομοκρατία δεν έχει όρια!! Στους “ήρωες”! Οι υπηρέτες των πολυεθνικών, και της απάνθρωπης εξουσίας τους και της ΕΕ είναι αδίστακτοι.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στις αγωνιζόμενες γυναίκες. Η κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου σε απολογία γιατί διαδήλωνε με άλλους συναδέλφους για τα αυτονόητα, σηματοδοτεί νέα εποχή τρομοκρατίας με άρωμα Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Είναι πασίγνωστο το σκίτσο από τη Γαλλία που δείχνει αστυνομικούς να δέρνουν διαδηλώτρια γιατρό. Αληθινό!

Είδαμε και εδώ παρόμοιες εικόνες.

Αν πάμε δύο χρόνια πίσω στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στην ίδια συνάδελφο ασκήθηκε τρομοκρατία και διατάχθηκε ΕΔΕ. Για ποιο λόγο; Γιατί η Αφροδίτη, ως εφημερεύουσα ψυχίατρος κάλεσε τον αστυνομικό που επέβλεπε κρατούμενο ασθενή, να μην οπλοφορεί μέσα στη ψυχιατρική κλινική! Ζήτησε το ανθρώπινο και επιστημονικά αυτονόητο! Ετοίμασαν χειροπέδες και σύλληψη! Εν ώρα εφημερίας!!

Η απαξιωτική συμπεριφορά Διοικητών, Υπουργών και άλλων αξιωματούχων σε νοσηλεύτριες, γιατρούς, καθαρίστριες, τραπεζοκόμες είναι ψωμοτύρι. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ!

Να σταματήσει η υποκρισία. Μην έρχονται τώρα οι δυνάστες να παραστήσουν τους προστάτες.

Αν πάμε δε και στον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας – Πρόνοιας εκεί το βαρέλι της ταπείνωσης και τρομοκρατίας σε κάθε δίκαιη διεκδίκιση, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ!

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις αγωνιζόμενες γυναίκες γιατί ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των αγωνιζόμενων ηρωΐδων υγειονομικών λείπει από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Μπορεί να είναι και αυτό μία συμβολή της κυβέρνησης στην “ισότητα των φύλων”. Καμία διάκριση στην καταστολή ανδρών και γυναικών που εργάζονται, αγωνίζονται και παλεύουν για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος.

Πάντως είναι σίγουρα επιλογή όλων των Ευρωλάγνων, από τη μια να επαινούν τις αγωνιζόμενες γυναίκες για την προσφορά τους και ταυτόχρονα να τις μαστιγώνουν μόλις διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Στην ωμή και ταπεινωτική βία των καπιταλιστών και του κράτους ο αγώνας για το καθημερινό πρόβλημα είναι διαρκής και έχει προοπτική την ανατροπή της σαπίλας.

Ηλίας Π. Σιώρας
Πρόεδρος Σ.Ε.Ν.Ευαγγελισμού
Γραμματέας  Ε.Ι.Ν.Α.Π.
Γραμματέας ΕΙΝΑΠΓ

Σκληρός Απρίλης του 2020μ.Χ.