Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ηλίας Σιώρας: 100 εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού σε καραντίνα!!! – Η πληρότητα ΜΕθ covid αγγίζει το 100%

Σήμερα κλήθηκαν οι διευθυντές των κλινικών από τη διοίκηση του νοσοκομείου για να ενημερωθούν για την ανάγκη πιο αυξημένων μέτρων προστασίας, για τον περιορισμό του επισκεπτηρίου κλπ. όμως εκεί επίσημα τους ανακοινώθηκε ότι σήμερα 26!!! υγειονομικοί του Ευαγγελισμού είναι θετικοί στον ιό της πανδημίας και άλλοι 73!!!! είναι σε καραντίνα. Σύνολο 99!!! Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουν τα τμήματα αυτές τις μέρες, με τι προσωπικό, αφού οι εφεδρείες είναι ελάχιστες. Ταυτόχρονα διαπιστώνονται και νέα σποραδικά κρούσματα σε ασθενείς και υγειονομικούς. Και επιπλέον, οι έλεγχοι με τεστ αλλά και η απόφαση να βγει σε καραντίνα προσωπικό που εκτέθηκε είναι πλέον πιο περιορισμένα με απόφαση του επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Η πληρότητα σε απλές κλίνες covid και σε ΜΕθ covid αγγίζει το 100%. Πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση;; Αν δεν έρθει τώρα επαρκές μόνιμο προσωπικό και όχι με εξευτελιστικές συμβάσεις τρίμηνες, αλλά και αν δεν γίνει επίταξη πραγματική και όχι ψεύτικη και με αποζημίωση ιδιωτικών δόμων υγείας το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας θα έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, πολύ πιο σοβαρά από τα σημερινά. Το μόνο θετικό που προέκυψε από την ενημέρωση είναι αυτό που επίμονα ζητούσαμε από το Μάρτη: να γίνεται τεστ σε όλους τους εισαγόμενους ασθενείς ανεξαρτήτως ειδικότητας και ανεξαρτήτως αν είναι επείγουσες ή τακτικές εισαγωγές.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλα τα νοσοκομεία πανελλαδικά 8-10 το πρωί για ενίσχυση της υγείας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ηλίας Σιώρας