Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ηλ. Σιώρας: «Εμείς δεν ορκιστήκαμε στην Τρόικα και στην ΕΕ. Εμείς ορκιστήκαμε…»

Σχολιάζει ο Ηρακλής Κακαβάνης //

Τι νόημα έχει η ιατρική αν δεν υπηρετεί τον άνθρωπο;  Πώς θα δικαιωθεί ο γιατρός  αν δε θέσει τον εαυτό του  και την επιστήμη του στην υπηρεσία του λαού του; Αν δεν παλέψει για ένα καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών υγείας;

Σήμερα στα πλαίσια της κινητοποίησης των εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο εκπρόσωπός τους, κομμουνιστής γιατρός, ερωτήθηκε αν από το δημοσιογράφο (με δεδομένες τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείο):

  • Εγώ σαν ασθενής θα μπω. Θα βγω από τον Ευαγγελισμό;

και απάντησε ο Ηλίας Σιώρας (αυτός είναι ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμού):

  • (…) θα μπείτε και θα βγείτε γιατί δεν έχουμε ορκιστεί στην τρόικα και στην ΕΕ, έχουμε ορκιστεί στον ελληνικό λαό και στον Ιπποκράτη. (02.14)

Έτσι για να θυμούμαστε, τον Μανόλη Σιγανό, τον Πέτρο Κόκκαλη, τους γιατρούς της Εθνικής Αντίστασης, τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Τους γιατρούς της Κούβας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αφρική και στη λατινική Αμερική.

Και όλους εκείνους τους γιατρούς που απορρίπτοντας τη λογική της στρεβλής κοινωνικής καταξίωσης, με κριτήριο την οικονομική αποκατάσταση, προσπαθούν να θεραπεύσουν ή να απαλύνουν τον πόνο του αρρώστου και μάχονται για τα δίκια του λαού.