Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν βιολογικά και τοξικά δολοφονικά όπλα σε 30 εργαστήρια ανα τον κόσμο

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

(Το κέντρο ερευνών Richard G. Lugar, στην φωτογραφία του Σπούτνικ, βρίσκεται κοντά στην γεωργιανή πρωτεύουσα Τιφλίδα, και είναι μια από τις τοποθεσίες όπου πραγματοποιείται πρόγραμμα βιολογικών όπλων του στρατού των ΗΠΑ).

«Πραγματικότητες που πρέπει να γίνουν γνωστές». Έτσι ξεκινάει το άρθρο της Γκράνμα, εφημερίδας του ΚΚ Κούβας. Η πραγματικότητα που περιγράφει ξεπερνά την πιο τρελή, διεστραμmένη φαντασία. Μια φριχτή προετοιμασία «βρώμικων» όπλων κατά της ανθρωπότητας που θα διαδίδονται με έντομα είναι σε στάδιο πραγματοποίησης από την στρατιωτική-πολεμική μηχανή των ΗΠΑ. Δεν τους σταματά ούτε ο θάνατος αθώων ανθρώπων-πειραματόζωων, ούτε οι απαγορεύσεις του ΟΗΕ. Η υποκρισία τους είναι πως έχουν ματοκυλίσει τον πλανήτη με την ίδια δικαιολογία για άλλους, καθόλα ψεύτικη, για την κυριαρχία των μονοπωλίων τους.

Ολόκληρο το άρθρο:

«Το επιστήμονικό Περιοδικό Science magazine αποκαλύπτει πώς ο στρατός των ΗΠΑ παρασκευάζει θανατηφόρους ιούς, βακτηρίδια, και τοξίνες για πολεμικούς σκοπούς, σε κατάφωρη παραβίαση της σύμβασης για την απαγόρευση των βιολογικών όπλων (BWC) του ΟΗΕ.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αναφέρει ότι ειδικοί της εξελικτικής γενετικής, βιοηθικής και δικαίου σε Γερμανικά και Γαλλικά πανεπιστήμια, δηλώνουν ότι το στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει έντομα για να μεταδώσει γενετικά τροποποιημένους ιούς αποτελεί παραβίαση της BWC.

 Έρευνα της βουλγάρας δημοσιογράφου Dilyana Gaytandzhieva, αποκαλύπτει ότι επιστήμονες βιολόγοι δοκιμάζουν μεταλλαγμένους από ανθρώπους ιούς στα εργαστήρια του Πενταγώνου σε τουλάχιστον 25 χώρες, κάτω από διπλωματική κάλυψη.

Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο Αμερικάνικος Οργανισμός « Άμυνα για την μείωση απειλής» (DTRA) χρηματοδοτεί τέτοια εργαστήρια μέσα από ένα στρατιωτικό πρόγραμμα δισεκατομμυρίων δολαρίων γνωστό ως «Συνεταιριστικό βιολογικό πρόγραμμα εμπλοκής» (CBEP).

20181105_220134

Οι επιστήμονες θέτουν το ερώτημα στο Πεντάγωνο για το λεγόμενο ερευνητικό έργο στο άρθρο τους στο περιοδικό Science, με τίτλο «Γεωργική έρευνα, ή ένα νέο σύστημα βιολογικού όπλου;».

Το έργο προτείνει να εισαγάγει «λοιμώδεις γενετικώς ιούς που έχουν σχεδιαστεί για να επεξεργαστούν καλλιέργειες χρωμοσωμάτων απευθείας στό πεδίο» μέσω της διασποράς από έντομα.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα χαρακτηριστικά αυτά δείχνουν ότι η δράση αυτή προτίθεται να χρησιμοποιηθεί επιθετικά, για να δημιουργήσει βιολογικά όπλα.

Το ερώτημα των επιστημόνων ειναι επίκαιρο ακόμη περισσότερο σήμερα, που χιλιάδες φορές, επαναλήφθηκε το ψέμα της κατοχής όπλων μαζικής καταστροφής σαν πρόσχημα για τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και η χειραγώγιση της κοινής γνώμης για να δικαιολογήσουν τους βομβαρδισμούς στη Συρία, κατηγορώντας τον στρατό της για την χρήση χημικών όπλων.

Καθήκον του τύπου – που συχνά δεν έχει εκπληρωθεί – είναι να αποδομήσει τα ψέματα που σκοπίμως κατασκευάζονται προς όφελος της οικονομικής ηγεμονίας και για γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η ανθρωπότητα από τον πόλεμο είναι μέσα από την αλήθεια, η οποία πρέπει να υπερισχύει του στρατιωτικού ή βιολογικού σχεδίου, όπως και να το ονομάζουν, που κρύβει θανατηφόρους στόχους.

20181105_220504

Μια πολύ πρόσφατη κατηγορία, που ελάχιστα προβάλλεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν περικυκλώσει την Ρωσία και την Κίνα με εργαστήρια βιολογικών όπλων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν σταθερά την βιολογική έρευνα και τον έλεγχο παθογόνων μικροοργανισμών όχι μόνο στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Περισσότερα από 30 εργαστήρια ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ με ένα υψηλό επίπεδο προστασίας λειτουργούν και εκσυγχρονίζονται συνεχώς σήμερα, όπως επιβεβαιώθηκε από τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ,» δήλωσε ο Υποστράτηγος Ιγκόρ Kirillov.

Ο Ρώσος στρατιωτικός αναφέρεται στο Κέντρο Richard G. Lugar πού βρίσκεται κοντά στην γεωργιανή πρωτεύουσα Τιφλίδα, σημειώνοντας, «Το κέντρο Lugar είναι μόνο ένα μικρό στοιχείο του εκτεταμένου προγράμματος βιολογικών όπλων των ΗΠΑ».

Ο Kirillov σημειώνει ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται από τον πρώην Υπουργό της κρατικής ασφάλειας της Γεωργίας, Ιγκόρ Giorgadze, έχουν ρίξει φως σχετικά με την κατάσταση στη νότια Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των πειραμάτων για την εξάπλωση του ιού της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Τα έγγραφα καταγράφουν τον θάνατο τουλάχιστον 73 γεωργιανών ασθενών από το 2015, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ιγκόρ Giorgadze, που χρησιμοποιούνται σε πειράματα στο εργαστήριο της Richard Lugar, με το πρόσχημα της ιατρικής θεραπείας.

Η Ισπανική καθημερινή εφημερίδα El País πρόσφατα ανέφερε για το στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ της εξάπλωσης ιών μέσω εντόμων, σημειώνοντας ότι Ευρωπαίοι επιστήμονες φοβούνται την πιθανή χρήση τους ως ανεξέλεγκτα βιολογικά όπλα.

Το πρόγραμμα βιολογικών όπλων των ΗΠΑ ξεκίνησε επίσημα την άνοιξη του 1943. Η Έρευνα συνεχίστηκε μετά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχτισαν ένα μεγάλο οπλοστάσιο βιολογικών παραγόντων και όπλων. Το πρόγραμμα, τηρούνταν απόρρητο, και αποτέλεσε θέμα καταδίκης όταν ανακαλύφθηκε ότι εργαστηριακές και δοκιμές πεδίου πραγματοποιήθηκαν συχνά σε άτομα χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του Σπούτνικ, Alexander Khrolenko, οι τρέχουσα καταγγελίες δείχνουν ότι η Ουάσινγκτον έχει δημιουργήσει βιολογικά όπλα για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο, και τα έχει δοκιμάσει στα κράτη της Βαλτικής».

Τα σύννεφα του πολέμου μας ετοιμάζουν κάτι πιο πρωτόγνωρο και τρομακτικό, αν δεν προλάβει η εργατική τάξη και ο λαός να σταματήσει τα σχεδιά τους και να τους αφαιρέσει την εξουσία σταματώντας έτσι και τον γενικευμένο πόλεμο που η προετοιμασία των Αμερικάνων δείχνει πως πλησιάζει. 

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία

«Η Σουηδία θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός τόπος συνάντησης για συνομιλίες τερματισμού του πολέμου στην Υεμένη. Οι συνομιλίες μπορούν να αρχίσουν στο τέλος του Νοέμβρη».