Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ μηνύει τον ράπερ Κάνιε Γουέστ ζητώντας 250 εκατομμύρια δολάρια

Μήνυση κατά του Κάνιε Γουέστ (Kaynie West) κατέθεσε η οικογένεια του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ μετά τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του διάσημου ράπερ ότι ο Φλόιντ πέθανε από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών!

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια συνέντευξης ο Γουέστ ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του Φλόιντ δεν ήταν αποτέλεσμα δολοφονίας από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σοβίν, αλλά από μεγάλη δόση φεντανίλ!

«Ο Φλόιντ πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης. Αν κοιτάξεις, το γόνατο του άντρα δεν ήταν καν στο λαιμό του. Είπαν ότι ούρλιαζε για τη μαμά του. Η μαμά ήταν η κοπέλα του. Είναι στο ντοκιμαντέρ», σημείωσε ο γνωστός για τις προκλητικές και αντιδραστικές του απόψεις Γουέστ.

Σε αντίθεση με τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του ράπερ, η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί καθώς ο αστυνομικός Ντέρεκ Σοβίν καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Φλόιντ, καθώς κράτησε το γόνατό του στο λαιμό και την πλάτη του Φλόιντ προκαλώντας του εγκεφαλική βλάβη και καρδιακή ανακοπή.

Την μήνυση, με την οποία ζητά αποζημίωση 250 εκατομμυρίων δολαρίων, κατέθεσε η πρώην σύζυγος και μητέρα της κόρης του Φλόιντ, Ρόξι Ουάσινγκτον, εκ μέρους της ανήλικης κόρης τους. Ο Κάνιε κατηγορείται για παρενόχληση, δυσφήμιση και πρόκληση συναισθηματικής οδύνης.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα