Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«ΗΠΑ και Ιταλία έχουν δεσμούς από την… Αρχαία Ρώμη»: Νέα δήλωση-μπαρούφα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόκκαλο στην κυριολεξία έμεινε η μεταφράστρια της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ιταλό ομόλογο του Σέρτζιο Ματαρέλα, όταν άκουσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει πως… «ΗΠΑ και η Ιταλία είναι τόσο δεμένες από την κοινή πολιτιστική και πολιτική κληρονομία που μοιράζονται χιλιάδες χρόνια από την Αρχαία Ρώμη»!

Η μεταφράστρια με την έκφρασή της κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της, ενώ «γλέντι» έχει στηθεί στα κοινωνικά δίκτυα με τα σχόλια των χρηστών. 

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ο αμερικανός πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιου είδους καταγέλαστες δηλώσεις. Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Τραμπ είχε εκφράσει το… παράπονο του επειδή οι Κούρδοι δεν είχαν βοηθήσει τις ΗΠΑ κατά την επιχείρηση… στη Νορμανδία στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε, επίσης, και την κληρονομία του Χριστόφορου Κολόμβου. «Την Δευτέρα, αποτίσαμε φόρο τιμής στον Ιταλό εξερευνητή ο οποίος ηγήθηκε της ανακάλυψης του Νέου Κόσμου, του κυρίου που είναι γνωστός ως Χριστόφορος Κολόμβος», είπε.