Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΗΠΑ και ΙSIS συμπολεμιστές. Αδέρφια στα όπλα!

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Το πασίγνωστο υπέροχο τραγουδι των Dire Straits “Brothers in arms” θυμίζει  το άρθρο του Brandon Turbeville για τις ΗΠΑ και τον ISIS.

Ο Brandon Turbeville  συντάκτης του Activist Post δημοσιογράφος και συγγραφέας που ζει στην Ν. Καρολίνα στις ΗΠΑ σε ένα εκτενές άρθρο του που το παραθέτουμε, έχει συλλέξει ειδήσεις και πληροφορίες για την στενή συνεργασία των ΗΠΑ όπως και μιας σειράς άλλων χωρών με τον  ISIS. Μέσα από τις γραμμές φαίνεται η συνεργασία, η εκπαίδευση σε μυστικά στρατόπεδα, ο εξοπλισμός με υπερσύγχρονο οπλισμό αλλά και η διάσωση και μεταφορά, όταν χρειάζεται, στελεχών του ISIS. Οι πηγές που χρησιμοποιεί σε μερικές περιπτώσεις είναι αδύνατον να επιβεβαιωθούν σε ένα πόλεμο σε μια τεράστια έκταση με τόσους πολλούς εμπλεκόμενους και συμφέροντα. Φαίνεται όμως η αλληλουχία των γεγονότων και οι αποκαλύψεις του Συριακού στρατού. Φαίνονται και οι εκβιασμοί των Αμερικανών που άφηναν τον ISIS να κάνει την βρώμικη δουλειά για να εξασφαλίσουν τις βάσεις τους στο Ιράκ. Όπως και η βοήθεια στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Όλα αυτά έχουν κοστίσει εκατομμύρια ζωές χωρίς κανείς να ξέρει πόσοι ακόμη θα έχουν την ίδια τύχη. Τα οικονομικά συμφέροντα, το κυνήγι του ιμπεριαλιστικού κέρδους κατασκευάζει τέρατα διεστραμμένα. Ολόκληρο το άρθρο:

«Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών συστηματικά αρνείται ότι συνεργάζεται με οποιονδήποτε τρόπο  με τον ISIS, οι εκθέσεις εξακολουθούν να αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο, ιδιαίτερα στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά την εμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης στην παγκόσμια σκηνή, υπήρξαν μια σειρά επεισόδια  με «μυστηριώδη ελικόπτερα» που «εξάγουν» στρατιώτες του ISIS από τα πεδία μαχών όταν αντιμετωπίζουν επικείμενη ήττα είτε από την νόμιμη κυβέρνηση των χωρών που αγωνίζονται, ή από πολιτοφύλακες υπέρ της κυβέρνησης, ή ακόμα και πριν από αντι-ISIS χτυπήματα «από τον υποτιθέμενο» αντι-ISIS συνασπισμό»

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κανείς σε λεπτομερή εξήγηση ή ανάλυση του κάθε περιστατικού, παρακάτω όμως είναι μια σειρά από εκθέσεις των «αερογέφυρων του κακού» που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια. Το Πεντάγωνο, όπως προαναφέρθηκε, έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτές τις εκθέσεις.

Είναι επίσης ευρέως γνωστό ότι ο ISIS ήταν μια παραγωγή μαζικής τρομοκρατικής οργάνωσης και στρατηγικής κατάρτισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Ιορδανία,Τουρκία και των “Συνασπισμό” των χωρών του Κόλπου Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σ.Αραβία καθώς και τα ενωμένα Εμιράτα (GCC) .

Ιούνιος – 2014, ο Aaron Klein ανταποκριτής στην Μέση Ανατολή της εφημερίδας The Jewish Press  γράφοντας για το WorldNetDaily, αναφέρει ότι μέλη του ISIS είχαν εκπαιδευτεί το 2012 από τις ΗΠΑ σε  μυστική βάση στην Ιορδανία, σύμφωνα με έκθεση αξιωματούχων της Ιορδανίας.

Οκτώβρης 2014– Ο «Συνασπισμός»  ρίχνει ποσότητες εφοδίων και πυρομαχικών που υποτίθεται ότι προορίζονται για τον ιρακινό λαό και τις αντι-Isis δυνάμεις στο έδαφος, σε περιοχή που ελέγχεται από το ISIS. Το «λάθος» επιβεβαιώνεται από Ιρακινούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς.

Οκτώβριος 2014 –αερομεταφορά όπλων, κατά «λάθος», βρέθηκε άμεσα στα χέρια του ISIS στο Ayn al- Arab (Κομπάνι).

Νοέμβριος 2014 – πράκτορες ιρακινών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύουν τον ISIS με όπλα και τρόφιμα. Το ίδιο αναφέρει δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων FARS News.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, 2014, ο Ιρακινός νομομαθής  Nahlah Αλ-Hababi, αμφισβητεί τα κίνητρα και τη δέσμευση των ΗΠΑ και του “Συνασπισμού” ενάντια στον ISIS μετά τις αποκαλύψεις  ότι οι τρομοκρατικές ομάδες στην πραγματικότητα λαμβάνουν ένα μεγάλο αριθμό ενισχύσεων μετά από ρίψεις από αγνώστων στοιχείων αεροπλάνα.

Ιανουάριος 2015 – παρόλο που η πλειοψηφία αυτών των πληροφοριών  επιβεβαιώθηκαν το 2018-2017, οι πρώτες εκθέσεις εμφανίστηκαν νωρίτερα όπως αυτή τον Ιανουάριο του 2015, όπου ο ιρακινός βουλευτής Ματζίντ Αλ-Gharawi αναφέρει ότι “σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες» τα αεροπλάνα των ΗΠΑ προμηθεύουν εφόδια στον ISIS, όχι μόνο στην επαρχία Salahuddin, αλλά και άλλες επαρχίες, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Ιράκ TradeLink.

Δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν ασχολούνται στα σοβαρά με την καταπολέμηση της οργάνωσης ISIS, παρόλο που έχουν τη τεχνολογική δύναμη να εντοπίσουν την ακριβή παρουσία των ενόπλων του ISIS και να τους καταστρέψουν μέσα σε ένα μήνα [αλλά δεν το έχουν κάνει].»

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τον πόλεμο κατά του ISIS μέχρι να  πάρουν εγγυήσεις από την ιρακινή κυβέρνηση για να παραμείνουν οι βάσεις τους στις επαρχίες της Μοσούλης και Anbar», τονίζει, χωρίς να πάρει απάντηση.

Μάιος 2017 – Ο κυβερνήτης στην βόρεια επαρχία Σαρ-έ Πολ του Αφγανιστάν, Μοχάμεντ Zaher Wahdat, αποκαλύπτει πως ελικόπτερα χωρίς διακριτικά είχαν προσγειωθεί σε μια περιοχή γνωστό προπύργιο των αντιπάλων. Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα,  και οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν ήταν σε θέση να πάρουν εικόνες.

Μάιος 2017 – ανώνυμη τοπική πηγή στην  Συρία αποκαλύπτει ότι στρατιωτικά ελικόπτερα των ΗΠΑ μετέφεραν  διοικητές του ISIS από το οχυρό τους στην Raqqa παίρνοντάς τους γιά «άγνωστη τοποθεσία.»

29 Δεκεμβρίου 2017 –Το Συριακό πρακτορείο  SANA αναφέρει ότι ελικόπτερα των ΗΠΑ πήραν διοικητές του ISIS από την επαρχία  Deir ez-Zour και τους μετέφεραν στην επαρχία της al-Hasakah στη βορειοανατολική Συρία.

Φεβρουάριος, 2018– Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας αναφέρουν τη μεταφορά διοικητών του ISIS και μελών της οικογένειάς τους στο Sabah al-Khair από ελικόπτερα των ΗΠΑ. Το Sabah al-Khair είναι περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του al-Hasakah, όπου όλα τα σημάδια δείχνουν ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν εκεί μια βάση εκπαίδευσης τρομοκρατών.

19 Μαρτίου 2018 – Το SANA αναφέρεται σε ανώνυμη πηγή που δηλώνει πως τρία στρατιωτικά ελικόπτερα των ΗΠΑ μεταφέρουν διοικητές του ISIS από περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας.  Αναφέρει ότι τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν μεταξύ al-Jissi και Kalu, 2 χλμ νότια του Tal Hamis στην περιοχή Qamlishi της επαρχίας Αλ-Hasakah.

23 Αυγούστου 2018– Το TASS αναφέρει ότι η Ρωσία είχε καταγράψει μυστηριώδεις πτήσεις ελικοπτέρου προς μονάδες του ISIS στο Αφγανιστάν, που μετέφερε όπλα στους στρατιώτες του.

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά τις πτήσεις των αγνώστων ελικοπτέρων στο βόρειο Αφγανιστάν, τα οποία παραδίδουν όπλα και πυρομαχικά στις τοπικές μονάδες του ISIS και μέλη των Ταλιμπάν που συνεργάζονται με τον ISIS . Ειδικότερα, τα Αφγανικά μέσα ενημέρωσης και οι κάτοικοι δηλώνουν ότι τα εν λόγω ελικόπτερα, παρατηρήθηκαν στην επαρχία Pol Sar-e” δηλώνει η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

22 Σεπτεμβρίου 2018 – Το SANA αναφέρει ότι ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διενεργεί επιχείρηση, προσγείωσης, στα περίχωρα του χωριού al-Mrashde  που βρίσκεται σε περιοχή που έλεγχαν δυνάμεις του ISIS. Αυτή η περιοχή είναι στην Νοτιοανατολική ύπαιθρο της Deir ez-Zor. Η είδηση αναφέρει πως μεταφέρθηκαν διοικητές του ISIS από τα ελικόπτερα.

7 Οκτωβρίου 2018 –  Πάλι το SANA πληροφορεί πως κάτοικοι της πόλης της al-Shaafah, ήταν μάρτυρες στην μεταφορά από αμερικανικά ελικόπτερα διοικητών του ISIS από την  Abu Kamal στην επαρχία Deir ez-Zour.

Νοέμβριος 10-11 2018. Το SANA αναφέρει ότι αμερικάνικο αεροπλάνο προσγειώθηκε στην επαρχία Deir ez-Zour, και παρέλαβε τρία μέλη του ISIS.

«Αποθήκη γεμάτη από Αμερικανικά, Ευρωπαϊκά και Ισραηλινά ” θανατηφόρα όπλα ” βρέθηκε από τον Συριακό στρατό, μεταδίδει το Sputnik International τον Νοέμβριο του 2017

-Τεράστιες ποσότητες Αμερικανικών όπλων βρέθηκαν σε αποθήκες ή κρύπτες στο έδαφος του ISIS στην συνοικία Deir ez-Zor μετά την ανακατάληψη της από τον Συριακό στρατό .

Σύμφωνα με τις Συριακές στρατιωτικές πηγές υπήρχαν πολλά όπλα κατασκευής ΗΠΑ αλλά  και στρατιωτικός εξοπλισμός της Δυτικής Ευρώπης και ισραηλινής παραγωγής. Εκτός από Μ-16 αυτόματα τουφέκια, βρέθηκαν βλήματα TOW για καταστροφή τάνκς και πυροβόλα όπλα 155 χιλιοστών των ΗΠΑ.

Υπήρχαν επίσης κρυμμένα οχήματα Hummer!!  τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί είτε για τη μεταφορά ατόμων είτε ήταν γεμάτα εκρηκτικά  στο εσωτερικό τους έτοιμα να εκραγούν. Βρέθηκαν ακόμη Ισραηλινά drowns αναγνώρισης, σύγχρονα ισραηλινά προστατευτικά ενδύματα για τη διεξαγωγή βομβιστικών εργασιών” αναφέρει το Sputnik Arabic επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Η ίδια πηγή αναφέρει ακόμη ότι βρέθηκε τεχνολογικός εξοπλισμός συστημάτων  αναγνώρισης αέρος και εδάφους, δορυφορικές επικοινωνίες και κιβώτια με C-4 εκρηκτικά. Υπήρχαν επίσης κιβώτια με πυρομαχικά και όπλα αποθηκευμένα σε υπόγεια καταφύγια, ακόμη και άρματα μάχης και αυτοκίνητα που ήταν καλυμμένα με αμερικανικό δίχτυ καμουφλάζ για την προστασία από βομβαρδισμούς ρωσικών και συριακών αεροπλάνων.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Syria Media Center ο Σύριος στρατηγός  Ali al-Ali δηλώνει ότι “οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν παράνομα  τουλάχιστον 1.500 φορτηγά με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στους τρομοκράτες στη Συρία μεταξύ 5η Ιουνίου και 15 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι τα όπλα αυτά προορίζονταν για τους συμμάχους των ΗΠΑ, αυτά πάντα πέφτουν στα χέρια των τρομοκρατών”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το πιστόλι αυστριακής κατασκευής Glock 19 είναι το πιο δημοφιλές όπλο μεταξύ των στρατιωτών του Daesh συμμάχων του ISIS. Μια ματιά πίσω στο 2014, δείχνει σε βίντεο εκτέλεσης ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν τα εν λόγω πιστόλια. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι αυτά τα πιστόλια παραδόθηκαν στα όργανα επιβολής του νόμου του Ιράκ το 2003-2004!!

Σύμφωνα με τον στρατηγό, γενικά, τα αμερικάνικα Μ-16 όπλα εφόδου έγιναν το σύμβολο της κρίσης στη Συρία αφού βρίσκονται παντού. Ο συριακός στρατός έχει επανειλημμένα βρει κιβώτια σε αποθήκες του ISIS όπου αναγράφεται « ιδιοκτησία ΗΠΑ». Η φήμη πως είναι κινέζικα αντίγραφα είναι εσφαλμένη συνεχίζει ο στρατηγός.

Επιπλέον, ο συριακός στρατός σε αρκετές περιπτώσεις βρήκε στις αποθήκες των τρομοκρατών  το ελαφρύ αυτόματο τουφέκι FN FAL, όπλο που χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ. Αυτό το τουφέκι είναι εξοπλισμένο ειδικά για ελεύθερους σκοπευτές και χρησιμοποιείται γενικά σε αστικές περιοχές.

Οι τρομοκράτες του Daesh έχουν επίσης χρησιμοποιήσει το Heckler & Koch MP5 δημοφιλές οπλοπολυβόλο, στις Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές υπηρεσίες επιβολής του νόμου” σύμφωνα με τον στρατηγό”, τελειώνει το άρθρο.

Είναι δύσκολα και για τον πιο δύσπιστο να αμφισβητηθούν όλες αυτές οι “συμπτώσεις”. Αιματοκύλισαν τον μισό κόσμο οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους προωθώντας τα συμφέροντά τους, δεν λυπήθηκαν άμαχους, γυναίκες και παιδιά, κατέστρεψαν πόλεις, χωριά, υποδομές, και μνημεία πολιτισμού και μόλυναν την φύση. Οι λαοί πρέπει να δώσουν την δική τους απάντηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία