Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΗΠΑ: Συνεχίζει να θερίζει ο κορανοϊός – Λουκέτο στο μετρό της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά στην ιστορία του

Με 2.333 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού σε 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ πήρε ξανά ανοδική τροχιά έπειτα από τρεις ημέρες, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Την προηγουμένη, η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως κατέγραφε τον χαμηλότερο απολογισμό του τελευταίου μήνα, 1.015 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του νέου κοροναϊού έφθασε πλέον τους 71.022 νεκρούς στις ΗΠΑ.

Λουκέτο στο μετρό της Νέας Υόρκης

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις επιβάλουν πρωτόγνωρα μέτρα και ως εκ τούτου σήμερα οι μηχανές του μετρό της Νέας Υόρκης, σιγήσαν για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία 116 χρόνια της λειτουργίας του.

Έτσι, με απόφαση, του κυβερνήτη το μετρό κλείνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Νέας Υόρκης.

Το μετρό είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, ο αιμοδότης που δίνει πνοή στην οικονομία και τις επιχειρήσεις της.

Χωρίς μετρό όχι μόνο η αγορά αλλά ούτε η μετακίνηση των πολιτών δεν μπορεί να λειτουργήσει, μια και η πόλη παραλύει κυριολεκτικά από το κυκλοφοριακό χάος.

Ο Τραμπ διαλύει την ειδική επιχειρησιακή ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι η ειδική επιχειρησιακή ομάδα που είχε συστήσει στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού οδεύει στην ολοκλήρωση της αποστολής της, καθώς η χώρα του κατ’ αυτόν εισέρχεται στη δεύτερη φάση, την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της κρίσης.

«Ο Μάικ Πενς και η task force έκαναν σπουδαία δουλειά», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται χειρουργικές μάσκες στην πολιτεία Αριζόνα. Τώρα όμως, πρόσθεσε, το πρόβλημα προσλαμβάνει «λίγο διαφορετική μορφή»: «αυτή η μορφή είναι η ασφάλεια και το άνοιγμα (της οικονομίας) και θα συστήσουμε μάλλον μια διαφορετική ομάδα για αυτό».

Ερωτηθείς αν η δήλωσή του αυτή σημαίνει πως «αποστολή εξετελέσθη» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου απάντησε «όχι, καθόλου. Το ‘αποστολή εξετελέσθη’ το λέμε όταν έχει τελειώσει κάτι».