Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η απεργία των εκπαιδευτικών στο Λος Άντζελες – Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από δημόσια σχολεία του Λος Άντζελες, που έχουν δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα για διαχείριση με όρους «αγοράς» (γνωστά στις ΗΠΑ ως charter schools), ένωσαν χτες τις δυνάμεις τους με τους πολλές δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους τους που πραγματοποιούν από τη Δευτέρα απεργία διαρκείας και διαδηλώσεις με μισθολογικά και εκπαιδευτικά αιτήματα στήριξης του δημόσιου σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν, πέρα από την κατά 6,5% αύξηση των μισθών τους, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, που κατά μέσο όρο πλησιάζουν την αναλογία 40 μαθητές ανά 1 εκπαιδευτικό, ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών, πρόσληψη τουλάχιστον 1.200 συναδέλφων τους, νοσοκόμων, σχολικών συμβούλων, καθώς και γενικότερη αύξηση των πολιτειακών και ομοσπονδιακών δαπανών για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εκπαιδευτικών στο Λος Άντζελες Αλεξ Καπούτο Περλ, τόνισε χτες σε δηλώσεις του πως η ιδιωτική διαχείριση προκαλεί «αφαίμαξη» στις δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση, συνιστώντας πλέον, σε έναν βαθμό, «υπαρξιακή απειλή» για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

los-angeles-teachers-strike-3

Σε ανακοίνωση του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ για καλύτερους μισθούς και καλύτερη Παιδεία για τα παιδιά του λαού.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Ο αγώνας των δασκάλων σε κάθε χώρα είναι τόσο για τη ζωή τους όσο και για το μέλλον της νέας γενιάς. Οι αντεργατικές πολιτικές που οδηγούν τους δασκάλους στη φτώχεια, στην ελαστική – προσωρινή απασχόληση και την ανεργία, οδηγούν ταυτόχρονα στην υποβάθμιση της παιδείας των παιδιών των εργαζομένων, σε όξυνση των ταξικών φραγμών στην Παιδεία, η οποία μετατρέπεται σε προνόμιο για τους λίγους. Γι’ αυτό ο αγώνας για την Παιδεία σε κάθε χώρα είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Αυτός ο αγώνας είναι το καλύτερο μάθημα στους μικρούς μαθητές και στη νέα γενιά και αυτό το μάθημα το δίνουν ακριβώς οι δάσκαλοι που τους διδάσκουν τις αρχές της αλληλεγγύης, της φιλίας και του αγώνα για την πρόοδο της ανθρωπότητας κόντρα σε ένα σύστημα που θέλει τα παιδιά των εργατών αμόρφωτα ή μισομορφωμένα.

Το καλύτερο μάθημα στους μαθητές το δίνουν οι δάσκαλοι που αγωνίζονται.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εκπαιδευτικών του Λος Άντζελες και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους».