Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ νέα υπουργός Άμυνας στη θέση της φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, διαδέχεται την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας, όπως επιβεβαίωσε αργά χτες το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Σήμερα, Τετάρτη στις 12.00 (ώρα Ελλάδος) η φον ντερ Λάιεν, η οποία εξελέγη χτες το βράδυ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα μεταβεί στο προεδρικό ανάκτορο, για να δηλώσει την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία διορισμού της Κραμπ-Καρενμπάουερ στο αξίωμα υπουργού Άμυνας, η οποία ωστόσο θα ορκιστεί τον Σεπτέμβρη, καθώς το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο βρίσκεται ήδη στη θερινή διακοπή των εργασιών του και θα αναλάβει το πόστο της στην προεδρία την 1η Νοεμβρίου. Η απόφαση συμμετοχής της αρχηγού της CDU στην κυβέρνηση φαίνεται πως αιφνιδίασε την πολιτική σκηνή στο Βερολίνο, καθώς η Α. Κραμπ – Καρενμπάουερ είχε πρόσφατα δηλώσει ότι «υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει στο κόμμα» και δεν επιθυμούσε να αναλάβει κυβερνητικό πόστο.

Στις 3-Ιούνη κατά τη διάρκεια διημερίδας είχε δηλώσει πως το CDU είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στο μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στην κυβέρνηση, και τόνισε ότι η Γερμανία πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργεί.

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα λάβει τις αποφάσεις του κατά τρόπο ώστε αυτό να καθίσταται εφικτό και ανακοίνωσε το σχέδιό της για την αναδιοργάνωση του κόμματος, το οποίο κατέγραψε σημαντικές απώλειες δυνάμεων κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Όλ’ αυτά φυσικά έχουν να κάνουν με τις πολιτικές ισορροπίες και τους χειρισμούς / τακτικές  μετά τους νέους συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ + CNN)