Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής καταγγέλλει δήμαρχο και αστυνομία

Τη Δευτέρα 17 Μάη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Καισαριανής μετά από κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ως μια πρώτη απάντηση στην προσπάθεια φίμωσης όλων των γονέων, μετά την διάρρηξη (βλ παρακάτω αναλυτικά) που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της, με απόφαση του Δημάρχου και του διευθυντή γηπέδου του Νήαρ-Ήστ και που τα μετέτρεψαν σε αποθήκη.
Στην κινητοποίηση, αφού εξέφρασαν τη στήριξή τους στην Ένωση, καλούσαν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ρόζα Ιμβριώτη».
Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι τα έχει παραχωρήσει και μπορεί να τα πάρει όποτε θέλει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος, παρά το ότι έχει κοινοποιηθεί τοις πάσι ότι θα βρεθούμε στο Δημαρχείο ώστε να δώσει εξηγήσεις στους γονείς για την ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και την ΔΙΑΡΡΗΞΗ, δεν ήταν εκεί και απ’ ότι εννοήθηκε ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!
Παρ’ ότι ζητήσαμε επανειλημμένως και επίμονα να ειδοποιηθεί ώστε να παρευρεθεί, δεν εμφανίστηκε ποτέ!
Ωστόσο αντί για τον Δήμαρχο μας περίμενε η αστυνομία μια ώρα πριν την καθορισμένη ώρα της κινητοποίησης ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, «ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ».

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Καισαριανής Δημαρχείο ΠλακάτΤυχαία και όσο περιμέναμε, συναντήσαμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο οποίος απέφυγε να πάρει θέση αφού είχε ενημερωθεί από τα κοινωνικά δίκτυα για το ζήτημα (!), όπως μας είπε, και επιφυλάχθηκε να το κάνει άμεσα.
Επιδιώξαμε να συναντηθούμε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας για να μας ενημερώσει για το ποια θέση παίρνει και μόνο κάτω από την επιμονή μας και απ’ ότι φάνηκε παρά τη θέλησή του, αναγκάστηκε να κατέβει. Η στάση του λίγο πολύ γνωστή, δεν ήξερα…δεν άκουσα μέχρι και που μας εγκάλεσε ότι αφού επρόκειτο για διάρρηξη γιατί δεν καλέσαμε την αστυνομία! Στο τέλος βέβαια και αφού «πιέστηκε» ώστε να πάρει θέση, εκτόξευσε λάσπη μιλώντας για τα πολιτικά φρονήματα όλων των παρευρισκόμενων.

Στα φλέγοντα ζητήματα ο Δήμαρχος βάζει την ουρά στα σκέλια και αντί να απολογηθεί για τις πράξεις του απέναντι στους γονείς, μας κατηγορεί και ότι δεν κλείσαμε ραντεβού! Οι Σύλλογοι Γονέων και οι φορείς δεν αποτελούν έναν αριθμό στη λίστα των ραντεβού του.

Απ’ ότι φαίνεται είναι πολύ μακριά από το τι σημαίνει υπεράσπιση του δικαίου και δεν έχει μάθει ακόμα ότι οι γονείς και όλοι οι φορείς ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΩΣ ΕΔΩ!
ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!

Ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ότι προσπαθούν να μας φιμώσουν και να μας απαξιώσουν! Δεν θα τους περάσει! Η Ένωση Γονέων ΑΠΑΙΤΕΙ την απομάκρυνση από το Δήμο των πραγμάτων που τοποθετήθηκαν στα γραφεία μας μετά τη διάρρηξη, έως το μεσημέρι της Παρασκευής 21/05/21.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!
Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, όλους τους γονείς και όλους τους φορείς, σε νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
(Οδεμησίου 1) την Παρασκευή στις 6.30μμ

Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Καισαριανής γραφεία διάρρηξη 1

🔳  Ανακοίνωση-Καταγγελία:
Η διάρρηξη στα γραφεία της Ένωσης είναι επίθεση προς όλους τους γονείς!

Χθες το απόγευμα (σσ. Κυριακή 16 Μάη) πηγαίνοντας στα γραφεία μας, διαπιστώσαμε ότι είχαν παραβιαστεί. Αφού διέρρηξαν τα γραφεία και τα μετέτρεψαν σε αποθήκη βάζοντας πράγματα από το διπλανό γραφείο, που καλώς παραχωρήθηκε για να εγκατασταθεί εκεί η «Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή», άλλαξαν και το λουκέτο.

Στα γραφεία μας φυλασσόταν όλο το αρχείο της Ένωσης από το 1986 που ιδρύθηκε, οι αποφάσεις του Δ.Σ και των Γενικών Συνελεύσεων, όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα των Συλλόγων Γονέων.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια να βρούμε τον αντιδήμαρχο ή τον διευθυντή του γηπέδου, βρήκαμε τον τελευταίο και με περισσό θράσος μας δήλωσε ότι με εντολή Δημάρχου έγινε η παραβίαση του χώρου, με την δικαιολογία ότι δεν γνώριζε τίνος γραφεία είναι και έχουν κάθε δικαίωμα, αφού τους ανήκουν και απλά έχουν παραχωρηθεί στην Ένωση (!), να τα κάνουν ό,τι θέλουν.
Δε γνώριζε ότι έχει γραφεία η Ένωση ο Δήμαρχος… και εμείς λέμε να μάθει και αν δε θέλει να μάθει να ανοίξει τα μάτια του και να δει την αφίσα έξω από την είσοδο, το εσωτερικό των γραφείων που ήταν γεμάτο από υλικό της Ένωσης.

Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι μας τα έχει παραχωρήσει και μπορεί να τα πάρει όποτε θέλει και εμείς απαντάμε ότι δεν είναι τσιφλίκι του η Καισαριανή.
Η Καισαριανή έχει φορείς και συλλόγους που υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα του Καισαριανιώτικου λαού, που αγωνίζονται και παλεύουν καθημερινά για τις σύγχρονες ανάγκες του.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καισαριανής και τον διευθυντή του Γηπέδου Νήαρ-Ήστ, για την διάρρηξη των γραφείων της Ένωσης Γονέων Καισαριανής.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος θέλει να φιμώσει, θέλει να σβήσει από την περιοχή την δράση των μαζικών φορέων και συλλόγων στην περιοχή μας. Θυμίζουμε τη μη αναγνώριση του Συλλόγου Βρεφών και Νηπίων, την απαξίωση του Συλλόγου των αυτοαπασχολούμενων, την επίθεση στο σωματείο των εργαζομένων, την προσπάθεια σπίλωσης των φορέων, ακόμα και μαθητών, της Καισαριανής ότι εμείς καλούμε την αστυνομία στο Δημαρχείο κ.α

Η ανάδειξη ζητημάτων και τα αιτήματα μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς για ασφαλή σχολικά κτίρια, για τεχνικές επισκευές που πρέπει να γίνονται και τα κονδύλια να κατευθύνονται σε αυτές, για να μην κάνουν μάθημα τα παιδιά μας σε τσίγκινα κουτιά, για ασφαλή και κατάλληλα αντισηπτικά, για προσλήψεις στην καθαριότητα, για πρόσβαση όλων χωρίς αντίτιμο σε Πολιτισμό-Αθλητισμό, η εναντίωση στην απαξίωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας με κάθε τρόπο, φαίνεται ότι ενοχλούν. Όποιος ενοχλεί του γίνεται έξωση, όπως έγινε και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μικρασιατικό» που υπερασπίζεται την παράδοση του τόπου, χωρίς αλλοιώσεις.

Ενοχλούμε επειδή διεκδικούμε, απ’ όποιον έχει την ευθύνη; Αυτό αποτελεί ακόμα μια κίνηση επιθετική απέναντι σε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, σε όλους τους γονείς, σε όλους τους φορείς!

Προσπαθούν να μας απαξιώσουν, να μας κρύψουν και στο τέλος να μας πουν ότι δεν υπάρχουμε! Όχι μόνο υπάρχουμε αλλά θα κληθούν να απολογηθούν!

Αν υπάρχει απόφαση του οργάνου του Δ.Σ του ΝΠΔΔ στο οποίο προεδρεύει ο Δήμαρχος, που μόνο τέτοια μπορεί να εκτελέσει ο διευθυντής του γηπέδου, να μας κοινοποιηθεί αλλιώς θα προχωρήσουμε σε καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας στο Υπουργείο!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, FacebookTwitter