Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε το Europa League με βαριά ήττα

Η ΑΕΚ απο­χαι­ρέ­τη­σε και βαθ­μο­λο­γι­κά το Europa League, καθώς ηττή­θη­κε 2–4 από τη Μπρά­γκα στο ΟΑΚΑ στο πλαί­σιο του 7ου ομί­λου της διορ­γά­νω­σης. Ήταν η τέταρ­τη ήττα σε πέντε αγώ­νες για την Ένω­ση που βρέ­θη­κε πίσω στο σκορ με 0–2 πριν συμπλη­ρω­θεί το δεκά­λε­πτο (7΄ Τορ­μέ­να, 9΄ Εσγκάιο). Ο Ρικάρ­ντο Όρτα στο 45΄ και ο Γκα­λέ­νο στο 83΄ πέτυ­χαν τα υπό­λοι­πα γκολ των Πορ­το­γά­λων, ενώ για την Ένω­ση σκό­ρα­ραν ο Ολι­βέι­ρα στο 31΄ και ο Βασι­λα­ντω­νό­που­λος στο 88΄.

Με τη συμπλή­ρω­ση του πρώ­του δεκά­λε­πτου η ΑΕΚ είχε κατα­φέ­ρει μόνη της να ορθώ­σει μπρο­στά της έναν Γολ­γο­θά. Σίγου­ρα η Μπρά­γκα είναι μια εξαι­ρε­τι­κή ομά­δα, όχι όμως τόσο εξαι­ρε­τι­κή ώστε να αιφ­νι­διά­σει σε τέτοιο βαθ­μό την ΑΕΚ και να προη­γη­θεί 2–0 πριν το ρολόι δεί­ξει «10΄» με σκό­ρερ δύο αμυ­ντι­κούς! Προ­φα­νώς οι γηπε­δού­χοι… άργη­σαν να εμφα­νι­στούν στο ματς, έτσι στο 7΄ από κόρ­νερ του Μεντέι­ρος ο Βίτορ Τορ­μέ­να βρέ­θη­κε εντε­λώς ακά­λυ­πτος και με προ­βο­λή άνοι­ξε το σκορ, ενώ στο 9΄ ο Γκα­λέ­νο ξέφυ­γε από τον Μπα­κά­κη στα αρι­στε­ρά, πέρα­σε παράλ­λη­λα με τη γραμ­μή τη μπά­λα κάτω από τα πόδια του Τσι­ντώ­τα και εκεί, μπρο­στά στο τέρ­μα, βρέ­θη­κε ο δεξιός φούλ­μπακ της Μπρά­γκα, ο Εσγκάιο, ο οποί­ος έγρα­ψε το 0–2.

Η Ένω­ση μπή­κε ξανά στο ματς στο 31΄ με τον Ολι­βέι­ρα να εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται παι­δα­ριώ­δες λάθος του Τορ­μέ­να και να… ξορ­κί­ζει την κατά­ρα με χαρα­κτη­ρι­στι­κό πανη­γυ­ρι­σμό. Δεν είχε άδι­κο αφού νωρί­τε­ρα, στο 19΄, είχε χάσει σίγου­ρο γκολ σε εντε­λώς κενή εστία από ασίστ του Αλμπάνη.

Η ΑΕΚ προ­σπά­θη­σε να βρει ρυθ­μό στην επί­θε­ση, όμως οι Πορ­το­γά­λοι ήταν «κίν­δυ­νος-θάνα­τος» όπο­τε απο­φά­σι­ζαν να πατή­σουν γκά­ζι. Κάπως έτσι στην εκπνοή του ημι­χρό­νου ο Γκα­λέ­νο έφυ­γε ξανά από δεξιά και «σέρ­βι­ρε» στον Ρικάρ­ντο Όρτα ο οποί­ος έστει­λε την ομά­δα του στα απο­δυ­τή­ρια με προ­βά­δι­σμα δύο τερ­μά­των (1–3).

Με τρεις αλλα­γές νωρίς στο β΄ ημί­χρο­νο ο Καρέ­ρα προ­σπά­θη­σε να αλλά­ξει τον ρου της ανα­μέ­τρη­σης για την ΑΕΚ που είχε διά­θε­ση, όμως η Μπρά­γκα ήθε­λε να «σβή­σει» το ματς και δεν είχε πρό­βλη­μα να ρίξει πολύ το τέμπο. Πολύ εύκο­λα οι Πορ­το­γά­λοι έφτα­σαν στη νίκη πετυ­χαί­νο­ντας ακό­μα ένα γκολ (θα μπο­ρού­σαν και περισ­σό­τε­ρα) στο 83΄ με έξο­χο σουτ έξω από το ημι­κύ­κλιο της περιο­χής. Το τελι­κό 2–4 δια­μορ­φώ­θη­κε στο 88΄ από σουτ του Βασι­λα­ντω­νό­που­λου και τη μπά­λα να αλλά­ζει πορεία στο πόδι του Σεκέιρα.

Έτσι η ΑΕΚ κλεί­νει τους αγώ­νες της με τρεις εντός έδρας ήττες (και 3–9 τέρ­μα­τα), ενώ έχουν περά­σει πάνω από δέκα χρό­νια από τότε που νίκη­σε για τελευ­ταία φορά εντός έδρας σε ματς ομί­λου ευρω­παϊ­κής διοργάνωσης.

Του­λά­χι­στον μπο­ρεί να κρα­τή­σει την καλή εμφά­νι­ση του Γαλα­νό­που­λου και την επι­στρο­φή του Λιβάι Γκαρ­σία μετά από απου­σία δύο μηνών. Έτσι, ο Καρέ­ρα έχει πλέ­ον περισ­σό­τε­ρες λύσεις ενό­ψει των κρί­σι­μων και δια­δο­χι­κών αγώ­νων πρωταθλήματος.

Διαι­τη­τής: Γκε­όρ­γκι Καμπά­κοφ (Βουλ­γα­ρία)

Κίτρι­νες: Μάντα­λος, Ινσούα, Βασι­λα­ντω­νό­που­λος — Βιά­να, Αλ Μουσ­ρά­τι, Κάστρο, Εσγκάιο

Οι συν­θέ­σεις:

ΑΕΚ (Μάσι­μο Καρέ­ρα): Τσι­ντώ­τας, Μπα­κά­κης (46΄ Βασι­λα­ντω­νό­που­λος), Χνιτ, Νεντελ­τσε­ά­ρου, Ινσούα, Γαλα­νό­που­λος, Σιμό­ες, Μάντα­λος (74΄ Γκαρ­σία), Αλμπά­νης (60΄ Τάν­κο­βιτς), Λιβά­για, Ολι­βέι­ρα (60΄ Ανσαριφάρντ).

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρ­λος Καρ­βα­λιάλ): Ματέ­ους, Εσγκάιο, Βιά­να, Τορ­μέ­να, Σεκέι­ρα, Αλ Μουσ­ρά­τι (57΄ Φραν­σέρ­ζιο), Κάστρο (78΄ Νοβάις), Μεντέι­ρος (56΄ Αντρέ Όρτα), Γκα­λέ­νο, Παου­λί­νιο (71΄ Γκι­λιέρ­με), Ρικάρ­ντο Όρτα.

* Ενός λεπτού σιγή τηρή­θη­κε στη μνή­μη του Πάπα Μπού­μπα Ντιόπ, στην έναρ­ξη του αγώνα.
* Ο Ινσούα συμπλή­ρω­σε κάρ­τες και θα λεί­ψει από το ματς της τελευ­ταί­ας αγω­νι­στι­κής, με τη Λέστερ στο «Κινγκ Πάου­ερ». Τραυ­μα­τί­ας είναι και ο έτε­ρος αρι­στε­ρός μπακ, Έλντερ Λόπες

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο