Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρρά

Τον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρρά τίμησε μεταξύ άλλων η Ακαδημία Αθηνών στα φετινά βραβεία που απένειμε στην κατηγορία των γραμμάτων και των καλών τεχνών, στην πανηγυρική συνεδρία της στις 21 Δεκέμβρη.

Το τιμητικό βραβείο στον σκηνοθέτη απονεμήθηκε για την επί πολλά χρόνια σκηνοθεσία και παραγωγή για την ΕΡΤ της αξιόλογης σειράς ντοκιμαντέρ «Εποχές και Συγγραφείς», που παρουσιάζει σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς και τη σχέση με την εποχή τους. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εποχές και συγγραφείς» προβάλλονταν από το 2002 στην κρατική τηλεόραση.

Κάθε επεισόδιο της βιογραφεί έναν σημαντικό Έλληνα συγγραφέα, προσπαθώντας να αποτυπώσει τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώθηκε το έργο του. Σολωμός, Παλαμάς, Καρυωτάκης, Βάρναλης, Ρίτσος, Καζαντζάκης, Λαπαθιώτης, Πικρός, Αξιώτη, Αλεξίου, Τερζάκης, Καραγάτσης και σε πολλούς ακόμα λογοτέχνες αφιερώθηκαν τα πάνω από 80 επεισόδια της σειράς. Το επεισόδιο με τίτλο «Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» επελέγη να προβληθεί από την Ελληνική Επιτροπή της UNESCO στις εκδηλώσεις για το Επετειακό Έτος Καβάφη το 2013.