Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η βουλευτής της ΝΔ Παπακώστα και η διάλυση της δημόσιας Παιδείας

Στον αντικομμουνισμό και σε προσωπικού τύπου επιθέσεις (κατά της Αλ. Παπαρήγα) κατέφυγε η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ στην προσπάθεια της υπερασπιστεί το αντιεκπαιδευτικό τερατούργημα που η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή.

Μπορεί να κατανοήσει κάποιος την πρεμούρα της κ. Παπακώστα να αναβαθμίσει την θέση της στην ΝΔ και την κυβέρνηση μέσω αντικομμουνιστικών επιθέσεων. Πολλοί ομοιδεάτες της άλλωστε έχουν χτίσει ολόκληρες κομματικές καριέρες πάνω στον αντικομμουνισμό και τις επιθέσεις κατά του ΚΚΕ.

Ακόμη κι’ αν πάρει κάποιος στα σοβαρά την ανοησία της Παπακώστα για το «που σπούδασε η κόρη της Παπαρήγα», τότε οφείλουμε να ρωτήσουμε το εξής: Ποιός ευθύνεται για την συνεχή, επί χρόνια ολόκληρα, υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και του δημόσιου σχολείου; Απάντηση: Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Η στοχευμένη από τις κυβερνήσεις – όπως η σημερινή της ΝΔ – υποβάθμιση και απαξίωση του δημόσιου σχολείου και ευρύτερα της δημόσιας Παιδείας έχει έναν στόχο: Να ενισχύσει την ιδιωτική Παιδεία, τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου ώστε να διευρύνουν τις κερδοφόρες δραστηριότητες τους και στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Αντί η βουλευτής της ΝΔ Παπακώστα να «πουλάει» αντικομμουνιστικά φούμαρα από το βήμα της Βουλής και να ασχολείται με το «που έστειλε την κόρη της η Παπαρήγα», ας κοιτάξει μέσα στην ίδια την παράταξή της. Εκεί, από τον Κοντογιαννόπουλο και την Γιαννάκου-Κουτσίκου μέχρι την Κεραμέως, θα βρει την πηγή της διάλυσης και απαξίωσης της δημόσιας παιδείας και την πολιτική του ταξικού σχολείου.

Ας απαντήσουν οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ: Ποιανού η πολιτική είναι αυτή που αναγκάζει αρκετούς γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία; Ποιανού η πολιτική δεν έχει αφήσει ούτε κολυμπηθρόξυλο όρθιο στη δημόσια Παιδεία, οδηγώντας την στοχευμένα και μεθοδευμένα στην πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση.

Αν ακόμη δυσκολεύονται να βρουν την απάντηση, η κα. Κεραμένως, η κα. Παπακώστα και οι λοιποί υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα