Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, το καταλληλότερο πρόσωπο για το γιορτασμό των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821…

Η Γιάννα Αγγελοπούλου και η τάξη της (αστική) επιλέγει τους πρωθυπουργούς και το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας (το οποίο τη βγάζει …αϊδρωτη) από δημιουργίας νεοελληνικού κράτους μέχρι σήμερα. Το κράτος που έστειλε στη φυλακή τον Κολοκοτρώνη, που οι αγωνιστές του 1821 γίναν επαίτες για να ζήσουν, ενώ οι «στυλοβάτες» του «φάγανε, φάγανε…» δάνεια επί δανείων, ρουφήξαν το αίμα των εργαζομένων και χρεοκόπησαν επανειλημμένα το λαό, βάλανε σε περιπέτειες  το λαό, τον μπλέξανε σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντά της και στείλαν τα παιδιά του λαού εναντίον άλλων λαών. Όταν ο τόπος και ο λαός κατακτήθηκε, είτε  «την έκαναν» αφήνοντας το λαό στην τύχη του, είτε συνεργάστηκαν με τον κατακτητή.

Εν ολίγοις, η αστική ηγεμονία στηρίχτηκε στη βία και την εκμετάλλευση.

Και ερχόμαστε σήμερα, 200 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του λαού, να γίνει η επανάσταση του 1821 να γίνει το όχημα για «να ξανασυστηθεί (σ.σ. η χώρα) στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση».  Δηλαδή να υποστηριχθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να ντυθούν το ένδυμα της «εθνικής προσπάθειας». Και όπου εθνική προσπάθεια, ο λαός χύνει τον ιδρώτα και το αίμα του και το κεφάλαιο καρπούται τον κοινωνικό πλούτο.

Σε μια τέτοια προσπάθεια η αστική τάξη ενισχύει την προσπάθεια του πολιτικού της προσωπικού. Γι’ αυτό υπέδειξε – επέβαλε τη Γιάννα.

Μόνο που η γιορτή που πάνε να στήσουν το 2021 δεν έχει καμία σχέση με την επανάσταση του 1821 και τα διδάγματά της. Όταν ο λαός θέλει, μπορεί να τα καταφέρει να επιβάλει τα δικά του συμφέροντα.

(Το ποιον του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης και το πώς βλέπουν το λαό, αποτυπώνεται σε σημερινή είδηση. Δείτε την συνημμένη δημοσίευσή μας)

karamanlis5