Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής εμπαίζει τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι παιδικοί σταθμοί είναι ο χώρος που πραγματώνεται όχι μόνο η φροντίδα για την ομαλή νοητική, σωματική ανάπτυξη βρεφών και νηπίων αλλά και χώρος αγωγής και κοινωνικοποίησης του παιδιού.

Με αυτήν την έννοια η ύπαρξη του αναγκαίου και απαραίτητου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικό τους, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ολοκληρωμένη λειτουργία τους για να μπορεί να εξυπηρετεί τους προαναφερόμενους στόχους.

Με βάση αυτό το πλαίσιο ο Σύλλογός μας αναδεικνύει τα προβλήματα, την αιτία για τη χειροτέρευση της κατάστασης και δρα για την αντιμετώπισή τους.

Στον Δήμο Καισαριανής λειτουργούν 4 παιδικοί  και 4 βρεφικοί σταθμοί, οι οποίοι σήμερα φιλοξενούν περίπου 370 παιδιά.

Λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων και  της Ε.Ε, απαγόρευσης των μόνιμων προσλήψεων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ο  Δήμος διαθέτει πλέον ελάχιστο μόνιμο προσωπικό για την λειτουργία τους και στηρίζεται σε εργαζόμενους με διάφορες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, (ΟΑΕΔ, συμβασιούχοι ΕΣΠΑ, κλπ).

 Πριν ένα μήνα έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

 Ήδη οι παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, αφού για 370 παιδιά υπάρχουν  μόνο 37 παιδαγωγοί, ενώ για την καθαριότητά τους, μόνο 8 εργαζόμενοι που ταυτόχρονα επωμίζονται και την δουλειά του τραπεζοκόμου.

Το προσωπικό αυτό, επιβαρύνεται από τις μεγάλες ελλείψεις στην στελέχωση του,  από τα υπεράριθμα τμήματα, από την περικοπή των κανονικών αδειών τους, από την ανασφάλεια των εργασιακών σχέσεων μια και πάνω από το 50% του προσωπικού είναι συμβασιούχοι.

Είναι εξοντωμένο από την προσπάθεια να επιτελέσει ένα δύσκολο έργο, με την εντατικοποίηση που υπάρχει στην πράξη, αδυνατεί να προσφέρει ολοκληρωμένο παιδαγωγικό έργο φροντίδας στο παιδί, να στηρίξει την οικογένεια.
Παρά τις παρεμβάσεις των εργαζόμενων των παιδικών σταθμών προς την Δημοτική αρχή για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, του εκπροσώπου των εργαζομένων των παιδικών σταθμών σε συνεδριάσεις του Δημοτ. Συμβούλιου και του Ν. Π.,  για  τα οξυμένα προβλήματα των εργαζόμενων, η Δημοτική αρχή, πιστός υλοποιητής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ  με την οποία συμφωνεί, ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ και δεν έχει πρόθεση αντιμετώπισης των οξυμένων αυτών προβλημάτων. Μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή στη ουσία εμπαίζει τους εργαζόμενους «πετώντας το μπαλάκι» των προσλήψεων στον ΟΑΕΔ, τη στιγμή μάλιστα που ο φορέας αυτός ακόμα δεν έχει βγάλει την προκήρυξη. Δεν βάζει σε προτεραιότητα την διεκδίκηση των απαραίτητων προϋποθέσεων για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών

Απαιτούμε:

  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες που έχουν ανάγκη οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Καισαριανής, (παιδαγωγικού, μαγείρων, καθαριστριών, κλπ)
  • Να εξασφαλισθεί η παραμονή όλων των εργαζόμενων στην εργασία τους, να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή κάθε μορφής συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά κρατικούς –δημόσιους δωρεάν – σύγχρονους- ασφαλείς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή.

 

Καισαριανή 13/1/20

Για το Δ.Σ

Μετάβαση στο περιεχόμενο